Lisää herkkua luvassa

LIIGA / Ennakko
Jännittävä kiekkokevät Lappeenrannassa jatkuu tiistai-iltana, kun Kisapuistoon saapuu hirmuvireessä liitävä Oulun Kärpät. Ottelun suuri panos täyttänee jäähallin lehterit jälleen pullolleen.

Kuntokäyrät

Kärpät on runkosarjan viimeisellä neljänneksellä äitynyt hurjaan lentoon. Viimeisestä yhdeksästä ottelusta vain yhden hävinnyt petolauma on tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa. Runkosarjan voittokin on oululaisille vielä teoreettisesti mahdollista, mutta todennäköisempi tavoite on kotietu pudotuspeleihin. Sijojen 3. - 6. joukkueet ovat yhden pisteen sisällä, joten tiukkaakin tiukempi taistelu tullaan jokaisesta sijasta näkemään.

Viimeksi lauantaina Kärpät kukisti kotonaan HPK:n niukasti 2-1. Voitto kerhosta oli oululaisille kauden ensimmäinen.

SaiPa pääsee haastamaan Kärpät varsin samankaltaisesti kuin kaksi viikkoa takaperin, jolloin Lappeenrantaan saapui yhdeksän voiton putkessa Helsingin IFK. Tällä hetkellä sputnikeilla on kuitenkin kaksi peräkkäistä kotitappiota allaan, joten paluu voittojen tielle myös Kisapuistossa on varmasti mielessä.

Kahdesta kotitappiosta huolimatta pisteitä on poimittu viime kierroksilla pääkaupunkiseudulta. Viime viikon kaksi vierasottelua Espoossa ja Helsingissä olivat SaiPalle menestys. Etenkin lauantaina nousu kolmen maalin takaa 4-5-jatkoaikavoittoon Jokereista oli osoitus sitkeistä ja periksiantamattomista keltamustista.

Ratkaisun paikat

Kummallakin joukkueella riittää siis paljon panosta. Ennakkosuosikin viittaa kantaa kuitenkin enemmän vierailija, joka voittoputkellaan ja laajalla materiaalillaan on myös yksi kevään mestarikandidaateista. Sarjan kolmanneksi parhaalla vierasjoukkueella on myös heittää kaukaloon yksi sarjan kuumimmista tutkapareista. Ivan Huml ja Juha-Pekka Haataja ovat tehneet tuhoisaa jälkeä jo jonkin aikaa. Ehjistä pelaajista Haataja on liigan paras maalintekijä ja kultakypärä Huml pistepörssin numero 10.

Kun runkosarjan loppu häämöttää ja on vielä jotain saavutettavaa, puhutaan usein "pakkovoitoista". Toisaalta juuri sellaiset ottelut, joissa on suuri panos, sytyttävät pelaamaan. Pelaajien tulisikin ennemmin nauttia hienosta tunnelmasta ja kunnon panoksilla pelaamisesta kuin miettiä pakkopisteitä. Tämä kaava tulee myös tiistaina esille. Se kumpi pystyy vapautuneempaan suoritukseen ajattelematta liikaa vain täyttä pistepottia, on taatusti vahvoilla.


Tiistaina käydään varmasti jälleen tiukkaa kamppailua liigapisteistä.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Kotijoukkue tulee varmasti saamaan hurjan tuen kotiyleisöltään, joka on huomannut kevään tullessa, että kaupungin kiekkoylpeys taistelee kaikesta muusta kuin viimeisen sijan välttämisestä. SaiPa on nyt jo kerännyt paremman pistesaaliin kuin koko viime kauden runkosarjassa. Enää ei ole kuin voitettavaa. Kärpät on ollut kaiken lisäksi SaiPalle lyömätön vastus kuluneella kaudella, joten joukkue haluaa varmasti vielä yhden ison päänahan.

Kokoonpanot

SaiPalta ovat sivussa varmuudella loppukauden toipilaat Riley Armstrong ja Simon Backman. Anssi Löfmanin paluu on lähellä, muttei välttämättä vielä tiistaina. Maalilla aloittanee Jere Myllyniemi, joka vaihdettiin kesken Jokerit-ottelua maalille.

Kärppien poissaolijat ovat Mikko Lehtonen, Atte Ohtamaa, Oscar Eklund ja Juho Keränen. Maalilla jatkaa Johan Backlund.

Puolustukseen paluun tekee Mikko Niemelä ja hyökkäyksessä yläraajavammasta kärsviän Keräsen paikan nelosketjun laidassa ottaa edellisessä ottelussa puolustajan paikalla pelannut Joonas Komulainen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 3 3 6
2.Jesse Saarinen 0 5 5
3.Jarno Koskiranta 3 1 4
4.Elmeri Kaksonen 1 2 3
5.Mikko Pukka 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle