Lauantai on karkkipäivä - ainakin Kaakkois-Suomessa

LIIGA / Ennakko
SaiPan ja KooKoon aiemmat ottelut ovat olleet vauhdikkaita.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kaakkoissuomalaisille tarjoillaan karkkia jälleen lauantaina, kun KooKoo ja SaiPa kohtaavat toistamiseen kahden päivän sisällä. KooKoo taistelee tiukasti pääsystä pudotuspeleihin, ja SaiPa puolestaan kotiedusta samoihin kekkereihin, joten panosta ottelussa riittää.

Viidettä kertaa kuluvalla kaudella yhteen iskevät SaiPa ja KooKoo kohtasivat myös perjantaina. Kouvolassa pelatussa ottelussa KooKoo oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Aiemmat kolme kohtaamista nimiinsä on vienyt tämän illan kotijoukkue SaiPa.

Edelliset ottelut

SaiPa on edennyt edelliset kymmenen ottelua tahdilla joka toisesta ottelusta voitto ja joka toisesta tappio. Pisteittä se on jäänyt kuitenkin vain kahdesti. Mielenkiintoinen fakta on, että Pekka Tirkkosen ryhmä on hävinnyt myös HPK:ta ja Pelicansia vastaan käytyjen back-to-back-otteluiden ensimmäiset osat.

Vierailija KooKoolla on ollut hankalaa viime aikoina ja perjantainen SaiPa-voitto oli sille erittäin tärkeä. KooKoo on voittanut tammikuun aikana neljä ottelua ja poistunut kaukalosta tappio mukanaan peräti kahdeksan kertaa.

Ratkaisukohdat

Kotijoukkue SaiPa on hallinnut viime aikoina jokaista ottelua - ainakin näennäisesti. Joukkueen hyökkäykset kuitenkin ajautuvat usein kulmiin ja laidan läheisyyteen, mistä maalien tekeminen on hankalaa. Vielä tammikuun alussa lappeenrantalaiset pelasivat suoraviivaisemmin, jolloin tekeminen oli myös tehokkaampaa.

Samanlaista hyökkäyspelaamista oli havaittavissa myös perjantaisessa ottelussa. Kouvolalaiset puolustivat keskustaa sitkeästi ja SaiPa joutui usein laukomaan huonoista paikoista. Vaikka KooKoon Frederic Cloutierille kertyikin yli 30 torjuntaa, ei maalivahdin tarvinnut tehdä juuri huippupelastuksia.

KooKoo puolestaan hakee aktiivisesti vastaiskuja ja pyrkii suoraviivaisesti maalille, mikä aiheuttaa jatkuvaa hämminkiä vastustajan maalille. Pelityylin ei pitäisi olla SaiPalle yllätys, mutta perjantaina se tuntui olevan sitä.

Tilastopoiminnat

KooKoo on Liigan kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. Se on kerännyt vain 20 pistettä vierasotteluistaan ja päästänyt niissä 71 maalia omiin, mikä on huonoiten koko Liigassa.

SaiPa puolestaan on jaetulla kolmannella sijalla tehdyissä maaleissa kotiotteluissa 61:llä osumallaan. Päästettyjä maaleja sillä on 51, joka on kuudenneksi vähiten Liigassa.

Käyttäjän jvehvilainen kuva

Arvio ottelusta: Jani Vehviläinen

SaiPalla on ollut viime otteluissa suuria hankaluuksia hyvin oman alueen keskustaa puolustavia joukkueita vastaan. Myös KooKoo sai perjantaisessa ottelussa painettua hyökkäykset usein laitojen läheisyyteen. Jos SaiPa mielii ottelun voittaa, sen on pystyttävä suoraviivaistamaan peliään. Tällä hetkellä ainoastaan joukkueen ykkösketju David McIntyerin johdolla toteutaa suoraviivaista pelityyliä edes välttävästi.

KooKoon voitonavaimet piilevät samoissa asioissa kuin perjantaisessa ottelussa. Se ei voi lähteä päättömään päästää päähän pelaamiseen, vaikka SaiPa haluaisikin pitää kovan temmon pelissä. Jos puolustuspelaaminen on samalla tasolla kuin perjantaina, SaiPalaiset voivat turhautua ja keskittyä epäolennaisuuksiin. Tällöin KooKoolle avautuu paikkoja himoittuihin vastahyökkäyksiin.

Seuraa Heitä

Anrei Hakulinen #94 | Lukko

Laitahyökkääjä

Osoittanut taitonsa KooKoon paidassa. Hyökkääjä oli perjantaina pelatussa ottelussa joka vaihdossa vaarallinen, ja oli myös lähellä tehdä näyttävän maalin yksilösuorituksensa päätteeksi.

Ville Vainikainen #80 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Kuluvalla viikolla jaktosopimuksen SaiPan kanssa tehnyt nuori hyökkääjä on murtautunut tällä kaudella lopullisesti Liiga-ympyröihin. Tekee kovasti töitä molempiin suuntiin ja haluaa myös taklata. Toistaiseksi tehnyt yhden maalin Liiga-urallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle