Voittoisan alun metsästys

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannan Kisapuiston kiekkokauden avaavat kotijoukkue SaiPa ja vieraaksi saapuva Oulun Kärpät. Kärpät on viime kausina ollut varsin sopiva avausvastus SaiPalle. Jumboksi tuomitulle SaiPalle avausvoitto olisi äärimmäisen tärkeä.

Kuntokäyrät

SaiPan harjoituskausi ei juuri ilonaiheita tarjonnut. Kahdeksan pelattua ottelua ja vain yksi voitto, sekin Mestiksen Jukureista. Toki SaiPa pelasi pääosin kovia KHL-joukkueita vastaan, mutta huolestuttavinta keltamustien kannaltta oli se, että kolmessa liigajoukkueita vastaan pelatussa pelissä syntyi vain yksi tehty maali.


Tuttu tilanne, avopaikka mutta ei vaan mene.

Positiivisen asiana SaiPan pelaaminen parani huomattavasti harjoituspelien edetessä, joten suunta on oikea. Mutta vaikka hallitsisit pelejä kuinka selvästi, jos et tee maaleja, niin et voi voittaa.

Kärpät pelasi harjoituskaudella European Trophyssa ja erikoistui noissa peleissä jatkoaikoihin. Ja vieläpä häviämään, sillä viidestä jatkoille menneestä pelistä tuli neljä tappiota. Pelit eivät muutenkaan menneet kovin kehuttavasti, sillä yhdeksästä pelatusta pelistä tuli tilille vain kaksi voittoa.

Kärppienkin suunta on kuitenkin ollut oikea, sillä alkupeleissä takellellut maalinteko alkoi sujua viimeisimmissä peleissä.

Ratkaisun paikat

Pystyykö SaiPa tekemään maaleja, siinä lienee tämän avauskierroksen pelin avainkysymys. Keltamustan kotijoukkueen pelillinen ilme on ollut viimeisimmissä peleissä huomattavasti edellä viime kauden vastaavaa aikaa. Joukkue pelaa tiiviimmin ja yhtenäisemmin, mutta se suuri ero on siinä, että viime kaudella voittoja saatiin muutamien taitavien yksilöiden ansiosta. Nyt hyökkäyspäästä ei löydy tuollaisia ratkaisuihin pystyviä yksilöitä, joten SaiPan hyökkääjistöstä onkin uusien miesten otettava rohkeasti vastuuta maalinteosta.

Aiemmin pienemmissä ja puolustavammissa rooleissa pelanneiden miesten onkin ylitettävä itsenä, sillä muuten SaiPalla ei ole toivoa voitosta. Kun SaiPan harjoituskauden tehokkain maalintekijä on Mikko Pukka, kertoo se kaiken oleellisen hyökkääjien onnistumisesta.

Viimeisen kahden vuoden aikana Kärpissä on tehty lähes pelkästään huonoja ratkaisuja. Entinen dynastia on kuihtunut ja voitaneenkin sanoa, että Kärpät lähtee palauttamaan uskottavuuttaan. Oulun ylpeyden kokoonpanossa on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Se kuinka ryhmä hitsautuu yhtenäiseksi joukkueeksi on olennainen osa Kärppien menestymisen kannalta.

Kärppien maalilla pelannee ottelussa Kisapuiston kasvatti Ville Hostikka. Ensimmäinen ottelu vierasjoukkueen paidassa kotikaupungin kaukalossa on varmasti jännittävä paikka Hostikalle. Urallaan Hostikalla on ollut taipumusta pahoille kömmähdyksille, nyt niihin ei ole varaa ettei SaiPa saa pelillistä hurmosta päälle.

Kokoonpanot

SaiPalta ovat sivussa loukkaantuneet Elmeri Kaksonen ja Ville Paalanen. Kaksonen saattaa palata kaukaloon jo seuraavassa ottelussa, mutta Paalasen paluu on muutaman viikon päässä.

Kärpillä loukkaantumishuolia ei ole, joten Hannu Aravirralla on käytettävissään paras mahdollinen materiaali.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Saarinen 0 1 1
2.Simon Backman 0 1 1
3.Jarno Koskiranta 1 0 1
Kärpät M S P
1.Joonas Kemppainen 1 2 3
2.Atte Ohtamaa 0 1 1
3.Jari Viuhkola 0 1 1
4.Juho Keränen 0 1 1
5.Oscar Eklund 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle