Sarjakärjen vierailu

LIIGA / Ennakko
Torstaina tuskaisen väännön tahkonnut SaiPa saa lauantaina vastaansa sarjakärjessä olevan ja torstaina loistavasti esiintyneen Kärpät. Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen osuu sopivasti lauantaille, joten Kisapuistossa nähtäneen tunnelmallinen kiekkoilta.

Kärpät porskuttaa vahvassa myötäisessä, joukkueella on takana viiden voitto-ottelun putki. Kun tutkii tarkemmin joukkueen tilastoja selviää syy miksi oululaiset sarjaa johtavat. Kärpät on tällä kaudella jäänyt vain yhden kerran täysin ilman pisteitä, tuo ihme tapahtui avauskierroksella, kun HPK haki kolme pistettä Raksilasta. Tuon pelin jälkeen tappio on osunut kohdalle kahdesti, SaiPa voitti rangaistuslaukauksilla ja Ässät jatkoaikamaalilla.

Erityisen mielenkiintoiseksi Kärppien voittokulun tekee se, että se ei ole hävinnyt vieraissa peliäkään ja vain kerran voiton ratkaisu on mennyt varsinaisen peliajan ulkopuolelle. Joukkue pelaa vierasotteluissaan todella vahvaa peliä, kuudessa vieraspelissä on kiekko saatu kärppämaaliin vain kuusi kertaa. Vertailukohdaksi voidaan ottaa kotijoukkue SaiPan saldo, joka on seitsemän tehtyä maalia myöskin kuudessa pelissä.

Kärpätkin onkin näillä lähtökohdilla selkeä suosikki lauantai-illan pelissä. Onneksi yhtään peliä ei ole vielä vanhoilla tilastoilla ratkaistu, joten SaiPallakin on sanansa sanottavana. Vierailijan onkin pyrittävä välttymään siltä ajatukselta että pisteet tarttuvat mukaan vain pelailemalla, sillä se koituu kohtalokkaaksi. Jos Kärpät omalla tasollaan ottelun pelaa, niin SaiPa saa pelata todella hyvän ottelun jotta pisteistä taistelua saataisiin aikaan.

Kärppien laaja materiaali aiheuttaa myöskin sen, että ei riitä että SaiPa saa pidettyä yhden kentän ilman maaleja, sillä ratkaisijoita löytyy jokaisesta kentästä.

Hermostuneisuus hellittää

SaiPan esitys torstaina oli todella hermostunut. Varsinkin kiekollisen pelin ratkaisuissa oli selvästi havaittavissa mailan puristamista ja jännitystä, luultavimmin pelin tärkeydestä johtuen. SaiPalla on usein ollut vaikeuksia peleissä joissa se on ennakkosuosikin asemassa, sama nähtiin myös torstaina. Sitten taas pelit joissa ollaan selvästi altavastaajia, ovat monasti olleet sputnikkien osalta kauden parasta antia. Altavastaajan asema on urheilussa aina suosikkia helpompi, joten taisteleva SaiPa nähtäneen lauantainakin.

Sen lisäksi että SaiPa taistelee, tarvitaan Kärppiä vastaan huippuluokan maalivahtipeliä. SaiPan Oulun vierailulla, joka päättyi riemukkaaseen SaiPan voittoon, maalilla loisti Juha Kuokkanen. Onkin mielenkiintoista nähdä jatkaako maalilla Myllys, vai ennenkin Kärppiä vastaan onnistunut Kuokkanen. Kumpi tahansa maalille luisteleekin, niin virheisiin ei ole varaa.

SaiPan on saatava kiekolliseen peliin rentoutta tehojen löytymiseksi hyökkäyspäässä. Nyt vastuuta siirretään helposti kaverille, vaikka itselläkin olisi laukaisupaikka. Valmennus onkin peräänkuuluttanut röyhkeyttä ajaa maalille ja laatua laukauksiin. Aiemmissa peleissä laukaukset ovat turhan usein tehneet jälkiä päätyplekseihin. Nyt tarvitaan asennetta jota torstaina nähtiin Petteri Nokelaisella, täysiä ja rohkeasti kohti maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle