Onnistuuko SaiPalta tarvittava tasonnosto?

LIIGA / Ennakko
Tuomareilta on tuimia katseita luvassa varmasti myös perjantaina.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien ja SaiPan välieräsarjan toinen kohtaaminen pelataan perjantaina Lappeenrannassa. Sarjan ensimmäinen peli Oulussa viime keskiviikkona oli vakuuttava näytös kotijoukkueelta.

Keskiviikkona SaiPa pysyi Kärppien vauhdissa ainoastaan ensimmäisen erän ajan. Sami Venäläinen ja Per Savilahti-Nagander onnistuivat viemään SaiPan jo kahdesti johtoon, mutta molemmilla kerroilla Kärpät kirivät nopeasti takaisin tasoihin. Erän lopussa huikaisevassa vireessä pelaava Juhamatti Aaltonen onnistui rystylaukauksellaan iskemään Kärpille vielä kolmannen maalin.

Toisessa erässä vierasjoukkueen jalka alkoi jo painaa, ja lopulta Ben Maxwell onnistuikin karkaamaan alivoimalla läpiajoon SaiPa-puolustuksen koomailujen myötä. Maxwell ujutti kiekon upeasti maaliin ja toiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 4–2-johdossa. Viimeisessä erässä Kärpät iski vielä kaksi upeaa ylivoimamaalia ja lopputulos kirjattiin taululle lukemin 6-2. SaiPan viimeinen erä meni pääosin turhaan jäähyilyyn.

Ratkaisun paikat

SaiPan suurimmat ongelmat viime aikoina ovat näkyneet erikoistilannepelaamisessa. Ylivoimalla tulosta ei ole tullut toivotulla tavalla, ja jo kolmesti pudotuspelien aikana vastustajan joukkue on onnistunut tekemään alivoimamaalin keltamustien verkkoon. Erityisesti puolustaja Ryan Glennin olisi syytä parantaa omaa peliään. Runkosarjassa kovia tehoja ylivoimalla iskenyt puolustaja on tällä hetkellä vain varjo entisestään, mistä kertoo tasan nolla tehtyä pistettä pudotuspeleissä.

Keskiviikkona SaiPa jäähyili yhteensä 63 minuutin verran, ja kolmesti Kärpät onnistuivat iskemään ylivoimalla. SaiPan olisikin syytä parantaa myös alivoimapeliään, mikäli se haluaa Kärppien kanssa voitosta taistella. Oululaisten ylivoimapeli on, kuten keskiviikkona nähtiin, taitoa ja ratkaisuvoimaa täynnä.

Kärppien pelissä ei tällä hetkellä suurempia heikkouksia ole. Maalivahtipeli toimii, kuten myös puolustus konkaripakki Lasse Kukkosen johdolla. Niin ikään hyökkäyspäässä homma pelaa hyvin. Kiekko liikkuu ja tulosta tulee.

Kokoonpanot

Kotijoukkue SaiPan kokoonpanon ympärillä pyörii pienoisia kysymysmerkkejä. Jo JYP-ottelusarjan loppupuolella loukkaantuneelta vaikuttanut Jussi Markkanen vaihdettiin pois maaliltaan keskiviikkona. Varmaa syytä vaihtoon ei ole tiedossa: kyseessä saattoi olla vain normaali yritys herätellä tappioasemassa pelaavaa joukkuetta.

Kärpät päässee perjantaiseen otteluun parhaalla kokoonpanollaan. Oululaistenkin kokoonpanon osalta suurin mielenkiinto kohdistuu illan maalivahtivalintaan. Runkosarjassa ykkösvahdin viittaa kantanut Jussi Rynnäs ei ole vielä kertaakaan päässyt torjumaan kiekkoja pudotuspeleissä. Kärpät ja SaiPa kohtaavat toisensa viikonlopun aikana kahdesti, joten todennäköistä on, että Rynnäs pääsee maalille vähintään toisessa näistä otteluista. Nähtäväksi jää, tapahtuuko se jo perjantaina.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Oli keskiviikkona Kärppien paras hyökkääjä, ensimmäisessä erässä suorastaan huikaiseva. Jatkaako samanlaista dominointia myös perjantaina?

Ville Hämäläinen #27 |

Keskushyökkääjä

On pudotuspelien edetessä alkanut ottaa isompaa roolia myös hyökkäyspäässä. Edellisessä pelissä kaksi syöttöpistettä. Tärkeä palanen SaiPan kokemattomassa nipussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Dan Spang 1 5 6
2.Per Savilahti-Nagander 4 0 4
3.Jesse Mankinen 2 1 3
4.Ville Hämäläinen 1 2 3
5.Ville Koho 1 1 2
Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 2 7 9
2.Juhamatti Aaltonen 3 4 7
3.Ville Pokka 2 3 5
4.Adam Masuhr 1 3 4
5.Lasse Kukkonen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle