Jatkuvatko kotivoitot?

LIIGA / Ennakko
Tasapisteissä tällä hetkellä olevat Saimaan Pallo ja Oulun Kärpät iskevät yhteen Kisapuistossa. Vaikka SaiPa ei ole tällä kaudella kotona hävinnytkään eikä Kärpät ole vieraissa voittanut, pohjoisen vieraat lähtevät otteluun ennakkosuosikkina kotijoukkueen kärsiessä miehistövajauksesta.

SaiPan riveistä puuttuvat ottelusta nivusvaivaiset Vladimir Machulda sekä Riku-Petteri Lehtonen. Lisäksi pelikiellossa on edelliskaudella oululaisia edustanut Pasi Nielikäinen. Isokokoisten Lehtosen ja Nielikäisen poissaolot syövät pahasti SaiPan fyysisyyttä, joka jääkin aika heikkoihin kantimiin. Machuldan myötä puolestaan poissa on eräs liigan vaarallisimmista maalintekijöistä. Kaikki kolme siis tärkeitä palasia Sputnikien palapelissä.

Ei Kärppä-leirikään otteluun pääse ilman loukkaantuneita. Kanadalaishyökkääjä Jason Dawe on poissa polvivamman vuoksi ja Kimmo Lotvosen vaivana on olkapää. Leveästä materiaalista johtuen loukkaantuneet eivät ole Kärpille niin paha ongelma, kuin kapealla materiaalilla pelaavalle SaiPalle. Polvivammasta toipuneen puolustaja Ilkka Mikkolan pitäisi tehdä debyytti kasvattajaseuransa paidassa SM-liigassa.

Hereillä alusta saakka

Kaikkia SaiPan tämän kauden pelejä on leimannut sama asia eli ottelun alussa ollaan täysin kohmeessa. Tähän täytyy panostaa erityishuomiota, sillä kuten jokainen tajuaa, liigassa ei ole varaa antaa vastustajalle paria maalia eteen. Kotipeleissä IFK:ta vastaan Jarmo Myllys pelasti päivän ja JYP:iä vastaan omat hyökkääjät onnistuivat maalinteossa. Vieraissa onkin sitten mennyt vähän heikommin.

Hyökkäykseen on tähän peliin A-nuorten ringistä nostettu Tuomas Vänttinen. Tämän ansiosta jalkeille saadaan täydet neljä hyökkäysketjua, mutta voi olla, että suurimmaksi osaksi pelataan kolmella ketjulla. Puolustukseen jää seitsemän miestä, mutta olettaisin kuitenkin, että kuudella pakilla mennään. Maalivahtina aloittaa Myllys. Toivottavasti lopettaakin.

Vauhtia piisaa

Oululaiset ovat aloittaneet kautensa melko hyvin. Hyvien harjoituspelien sekä viime kauden hopeamitalin jälkeen se ei kyllä ole mikään yllätys. Joukkueella ei ole varsinaisia heikkouksia ja Lappeenrannassakin pelaamassa käväissyt Niklas Bäckström on yksi liigan parhaista maalivahdeista.

Kärpät on yksi liigan luisteluvoimaisimmista joukkueista. Onkin mielenkiintoista nähdä miten SaiPan nuori puolustus pysyy vikkelien, mutta pienikokoisten Kärppien perässä. Jos heille annetaan vähänkään tilaa pyöriä kotijoukkueen alueella, niin silloin pitää SaiPa-pakeilla kiirettä ja jos HIFK-peliä ajattelee niin ongelmia tulee: sen verran hukassa oli pelaajien merkkaus.

Toivottavasti Kisapuiston jää olisi saatu kuntoon. Voisi vaikka nähdä kunnon jääkiekkoa erien jälkimmäiselläkin puoliskolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle