Tiukkaa taistoa

LIIGA / Ennakko
Alkuviikon huilannut SaiPa saa torstaina vastaansa Jyväskylän JYP:n, joka on viime aikoina esiintynyt kaukalossa varsin menestyksekkäästi. Riittääkö hyvä vire SaiPan kotitaian murtamiseen?

Pelistä on luvassa varsin mielenkiintoinen, sillä SaiPa on sarjan toiseksi paras kotijoukkue vain yhden tasapelipisteen menettäneenä. JYP sen sijaan on onnistunut erinomaisesti vieraissa ollen sarjan toiseksi paras vierailija. Molemmissa kategorioissa näiden kahden edelle kipuaa ainoastaan sarjaa ylivoimaisesti johtava Jokerit.

Hurjaa kotitykitystä

SaiPan tavoite ennen kautta oli palauttaa kovan kotijoukkueen maine, jossa on onnistuttu enemmän kuin hyvin. Toistaiseksi kymmenen ottelua ja yhdeksän voittoa sekä tasapeli. Maaliero kotiotteluissa on hieno 38-18.

Kotipelien salaisuus on pitkälti ollut koko joukkueen uhrautuva pelaaminen, jokainen on selässä lukevasta nimestä riippumatta pistänyt itsensä tosissaan likoon. Ja vaikka puhutaankin että SaiPa on paljolti ykköskenttänsä ja Vladimir Machuldan tehojen varassa, niin ratkaisuihin ovat pystyneet kaikki kolme ensimmäistä kenttää. Tosiasiahan on, että aina ei voi onnistua ja silloin onkin ollut ensiarvoisen tärkeää omata laaja ratkaisijoiden arsenaali.

JYP:n vieraspelien salaisuus

Vaikka otsikko salaisuudesta mainitseekin, niin sellaista ei kuitenkaan vierailijalla ole. Pisteet on pitkälti hankittu reseptillä johon kuuluu tiukka sumppupuolustus ja vastahyökkäykset.

JYP on turhauttanut vieraspelaamisellaan tällä kaudella monet joukkueet ja ennen kaikkea monien joukkueiden kannattajat. Puhutaan muun muassa antijääkiekosta ja kahvaamisesta. Ja kieltämättä hurrikaanipaitojen pelaaminen vieraissa ei miellytä silmää, mutta sitä ei tee monen muunkaan peli vieraskaukalossa. Nykykiekon suuntaus on sellainen että vierasjoukkueet lähtevät jäädyttämään ja kyttäävät virheitä ja kotijoukkueen turhautumista. Mutta jos tyyli sallitaan, se ei ole väärin. Turha joukkueita on syyttää, ne pelaavat kuten annetaan ja jos tyyli tuo pisteitä, miksi sitä muuttaisi. Tyylillä ei ole mestaruuksien kanssa mitään tekemistä, voitoilla on.

Mitä tuleman pitää

Ottelusta tuskin tulee sellaista josta otetaan mainospätkät filmiin, joka kertoo viihdyttävästä ja vauhdikkaasta SM-liigasta. JYP sumputtaa ja puolustaa, kuten teki aiemminkin tällä kaudella Kisapuistossa. SaiPa tulee alussa vauhdilla, yrittäen murtaa JYP puolustuksen, unohtamatta kuitenkaan oman pään peliä.

Jos SaiPa saa haluamansa alun, eli pääsee äkkiä johtoon, voi pelistä tulla hieman avoimempi. Mutta mikäli peli säilyy tasalukemissa tai jyväskyläläiset siirtyvät johtoon, niin saattaa luvassa olla puuduttavan jääkiekkoillan ainekset kasassa. Oli miten oli, tämänkin ottelun voittaja saa kaksi pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle