Taas se alkaa

LIIGA / Ennakko
Kiekkokansan koko kesän kestänyt odotus on jälleen ohitse, perjantaina pärähtää käyntiin SM-liiga. Lappeenrannassa kohtaavat SaiPa ja viime kaudella pirteästi esiintynyt JYP.

Liiga alkaa siis perjantaina ja paljon puhutaan paikallispelikierroksesta, no ehkä se on sitä ainakin muutamilla paikkakunnilla, mutta SaiPan ja JYPin välillä se ei sitä ole.

KAARNA:

"Joukkovoimaa tarvitaan hallin korjaamiseksi."

lue lisää

Kisapuistossa eivät taistele lähinaapurit, mutta jotain läheistä näiltäkin kahdelta löytyy ja se on sarjasijoitus. Kuten muutamina aiempinakin vuosina, niin tänäkin vuonna joukkueita on veikkailtu sarjan häntäpäähän, jälleen kerran. Nämä kaksi niin sanottua pientä joukkuetta ovat kuitenkin tasaisin väliajoin pystyneet järkyttämään suurten ja mahtavien mieliä hyvillä peliotteillaan.

Venyykö JYP taas

Viime kaudella JYP esitti ajoittain erittäin hyviä ja ennakkoluulottomia otteita, jotka palkittiinkin playoff-paikalla. Siellä kuitenkin Kärpät oli kuitenkin vahvempi vaikka tarjolla olikin paljon parempaa. Viime kauden menestyksen suurista nimistä poissa ovat muun muassa ykköshyökkääjä Eric Perrin ja maalitykki Tomas Chlubna, eli aikamoisia aukkoja on syntynyt hyökkäykseen. Näitä aukkoja tukkimaan ovat tulleet Alexandre Tremblay ja Pierre-Claude Drouin, kanadanranskalaisilla on kova työ edessään että saavuttavat saman suosion hurrikaanipaidassa kuin Perrin ja Chlubna.

Vieraskaukalossa JYP on usein nähty peruuttelevana ja sumputtavana ryhmänä, mutta viime kaudella nähtiin myös hieman aktiivisempaa pelitapaa. Tuo aktiivisuus yllättikin monet ja JYP napsi vieraspeleistä pisteitä varsin mukavasti.

Jälleen todistettavaa

Ennen viime kautta eräs sputnikkien teemoista oli kovan kotijoukkueen maineen palauttaminen.

Alkukaudesta näyttikin että keltamustaa konetta ei pysäytä mikään. Pysäyttipä kuitenkin ja vieläpä niin hyvin että kevätpuolella ei paljoa Lappeenrannassa hurrailtu. Kausi päättyi kahdeksan tappion putkeen, joten voisi sanoa että SaiPalla on sama uskottavuuden palautus edessä kuin vuosi sittenkin. Valmentaja Petri Skriko on toistellut että viime kaudesta on opittu ja nyt ei romahdeta. Harjoituspelit ovat ikävä kyllä näyttäneet siltä että pohjalta ei olla vielä edes noustu että voitaisiin romahtaa. Mutta kaikkihan alkaa vasta perjantaina, sen jälkeen vasta todella nähdään kuka on kuka ja kenellä luistin liikkuu.

Perjantaina kohtaavat joukkueet ovat harvemmin tarjonneet mitään kiekkoilun juhlaa. Pääosissa ovat olleet tarkka puolustus ja vastaiskut, maaleja on nähty korkeintaan yhdenkäden sormien verran. Muuttaako kauden avausottelu tuota asetelmaa? Se onkin eräs ottelun mielenkiintoisista asioista, monastihan avausottelut ovat sekavaa sohlaamista tai sitten valtaisaa yrittämistä ja kovaa luistelua. Hienoja kuvioita harvemmin on nähty.

» Lähetä palautetta toimitukselle