SaiPan on unohdettava ensirakkautensa ja lähdettävä töihin

LIIGA / Ennakko
Jani Niemisen niskaan kasataan paljon odotuksia ja paineita.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
SaiPa ja JYP jatkavat puolivälieräsarjaansa tänään Kisapuistossa. Eilisen sarjan avausottelun JYP vei selvästi nimiinsä numeroihin 4-1.

JYP onnistui siinä missä monikaan joukkue ei onnistunut runkosarjan aikana. Miika Lahden johtama kakkosketju taklasi, raastoi ja provosoi SaiPan tehoketjun niin sekaisin, että ilman yhtäkään jäähyä runkosarjasta selvinnyt Chad Raukin koukki itsensä historialliselle istunnolle.

SaiPan pelaamisen on parannuttava huomattavasti jokaisella osa-alueella. Vaikka yhdestäkään eilisestä maalista ei voi osoittaa sormella Jani Niemistä on täysin selvää, että pudotuspeleissä voittavan maalivahdin torjuntaprosentti ei ole 80,95. Myös omalla puolustusalueella SaiPalla oli ajottain suuria vaikeuksia päästä pois jyväskyläläisten paineen alta ja tuohon päävalmentaja Pekka Tirkkosen olisi syytä löytää jonkinlaista lääkettä.

SaiPa kaipaa Markkasta

SaiPa kaipaa tämänkin illan ottelusta sivussa olevaa Jussi Markkasta kuin teinityttö ensirakkauttaan. Eläminen ilman Markkasta on ollut joukkueelle täyttä tuskaa viimeiset viikot. Maalilla pelanneen Niemisen pelaamisessa ei ole ollut mitään vikaa, sillä suurinta osaa maaleista Markkasen poissaolon aikana ei ole voinut eikä pidä HIFK-kasvatin piikkiin laittaa.

Kyse on SaiPan pelaajien luottamuksesta Niemistä kohtaa. Tuntuu kuin Niemisen pelivuorolla puolustajilla olisi pienempi kiinnostus hoitaa pelaajia maalinedustalta pois tai putsata irtokiekkoja muualle.

Oma osansa monimutkaisessa yhtälössä on vielä Niemisen fyysisellä koolla. Kesällä Jatkoajalle antamassaan haastattelussa Nieminen sanoi tykkäävänsä, kun kiekkoa sahataan takakulmalta tyhjiin. Nieminen voi siitä tykätä, mutta oman fyysisen kokonsa vuoksi ja lyhyen reagointiajan vuoksi puolustajien olisi syytä pitää huoli siitä, että yksikään jyväskyläläinen pelaaja ei ole lapa jäässä takakulmalla odottamassa syöttöä.

Jääpalakonetta pukuhuoneeseen

Heikomman pelillisen jaksonsa vuoksi SaiPalla ei ole varaa istua jäähypenkillä yhtäkään minuuttia. Toivottavaa onkin, että joukkueen toimistolla on tilattu jumbokokoinen jääpalakone pukuhuoneeseen, josta pelaajat voivat täyttää kypäränsä ennen jäälle lähtöä. Siitäkin huolimatta, että pelataan pudotuspelikiekkoa ei SaiPalla ole varaa lähteä JYPin Miika Lahden ja kumppaneiden provosointiin samaan tyyliin kuin eilen illalla.

Provosoitumalla lähtee jäähylle. Ja jokainen, joka eilen näki ensimmäisen puolivälieräkamppailun todennäköisesti ymmärtää mihin ottelu eilen ratkesi.

Seuraa Heitä

Jani Nieminen #39 | Kiekko-Espoo

Maalivahti

Alakanttiin menneen runkosarjan jälkeen Nieminen on joutunut osin ilman omaa syytäänkin fanien, median ja pahimmillaan omien puolustajiensakin hampaisiin. Nyt jos koskaan olisi miehen aika näyttää mihin hän parhaimmillaan pystyy.

Miika Lahti #28 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen agitaattorina pääasiassa toiminut Lahti pääsi eilen iskemään kaksi ratkaisevaa maalia SaiPan verkkoon. Yllättääkö Lahti niittaamalla lisää kiekkoja SaiPa-verkkoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle