Maalijuhlaa odotettavissa?

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Kisapuistossa nähdään kahden lamassa olevan joukkueen taisto, kun isäntäjoukkue SaiPa kohtaa Jyväskylän JYPin. SaiPa taistelee vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja vain voitto pitää pieniä toiveita ilmassa. JYP puolestaan on turvallisen tuntuisesti viidentenä, neljä pistettä neljännestä kotiedun tuomasta paikasta.

Suurin ongelma molemmille joukkueille on ollut maalinteko. Joukkueet ovat tehneet molempien kahdessa viimeisessä pelissä yhteensä vain yhden (1) maalin! Siis neljä peliä, saldona yksi maali. Noilla maalimäärillä ei paljoa ottelun lopuissa juhlita. Ottelut eivät ole muutenkaan menneet hyvin, sillä kummatkin joukkueet ovat voittaneet vain kerran viimeisistä viidestä pelistään. JYPillä on lisäksi yksi tasapeli.

Pakko tahtoa ja voittaa

Sputnikeilla ei ole tässä vaiheessa kautta enää mitään muuta mahdollisuutta kuin voittaa. Ja sitä voittamista pitää tahtoa ja haluta niin, että se varmasti näkyy sekä otteissa että tulostaululla. Jokaisen pelaajan pitää ottaa iskuja vastaan ja uhrautua joukkueen puolesta viimeiseen sekuntiin saakka. Maaleja tulee kyllä, kunhan niiden eteen tehdään töitä.

Tärkeimpänä asiana on kuitenkin henkinen puoli ja sen kestävyys. Viimeisten lähes kahden viikon aikana SaiPa on johtanut pelejä niin HIFK:ta, Bluesia kuin TPS:ääkin vastaan. Kahta ensin mainittua jopa kahdella maalillakin. Joka kerta kuitenkin peli on hävitty ja kaksi kertaa vastustaja on tullut ohi päätöserässä. Tähän ei ole enää varaa missään nimessä, vaan hankittu johto on pakko pitää loppuun asti keinolla millä hyvänsä mikäli playoffit kiinnostavat.

Katkeaako maaliton putki?

Vierailija JYPillä on melko harvinainen putki menossa. Joukkue on pelannut tekemättä maalin maalia 143 minuuttia ja 26 sekuntia. Ja se on paljon se. Lisähuolia maalinteosta valmentaja Alatalolle tuo Tomas Chlubnan kymppitilin täyttyminen ja sitä seurannut pelikielto. Paljon jääkin nyt VIP-ketjun sekä hyvää kautta pelaavan Eric Perrinin varaan.

Maalivahtipeli keskisuomalaisilla on kuitenkin kunnossa. Tero Leinonen ja Juha Pitkämäki muodostavat vakaan maalivahtikaksikon ja molemmilla on joukkueen täysi tuki takanaan. Jompikumpi heistä onkin ratkaisuasemassa SaiPan vyöryttäessä hyökkäyksiään kohti maalia.

Chlubnan lisäksi muita poissaolijoita JYPiltä ovat Jyri Marttinen sekä Jouni Kulonen. SaiPalta poissa saattaa olla Vladimir Machulda, jonka kyljen kunto ratkeaa vasta pelipäivänä. Uskoisin kuitenkin, että ”Vallu” nähdään kentällä kirmaamassa.

Nähtäväksi jää avautuuko jommankumman tai molempien ketsuppipullo ottelussa vai jatketaanko samalla maalittomalla linjalla. Katsojien kannalta tietysti toivoisi, että maaleja nähtäisiin, vaikkapa reilustikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle