Luikerrellaanko Lappeenrannassa jälleen ihon alle?

LIIGA / Ennakko
Lämpenevätkö tunteet myös torstaina?
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Lappeenrannassa JYP yrittää päästä ottelusarjassa 3−1-johtoon siinä missä SaiPa hakee sarjan tasoittamista. Sairastuvalle on myös tunkua.

JYPin ja SaiPan välisessä pudotuspelisarjassa lappeenrantalaiset saivat tiistaina iskettyä kapulan hurrikaanien rattaisiin ja ottivat ensimmäisen voittonsa.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa SaiPa tuli peliin hyvällä sykkeellä, hallitsi hetkittäin peliä ja rakensi hyvin maalipaikkoja. JYP teki kuitenkin maalit ja SaiPan selkä taittui — Jyväskylässä nopeammin, Lappeenrannassa jännitettiin kauemmin.

Ottelusarjan kolmannessa koitoksessa osat vaihtuivat, ja JYP pääsi alussa kuskin paikalle. SaiPa iski itsensä toisessa erässä kahdella maalilla tasoihin ja ohi ja puolusti tiensä voittoon.

Kumpi hakkaa päätään muuriin?

Maalijuhlia SaiPa ei ole juuri päässyt pitämään, siitä kiitos kuuluu Tuomas Tarkille. SaiPan ykkösketju sai avattua tiistaina pistetilinsä, mutta lappeenrantalaiset kaipaavat lisäonnistumisia ja keinoja päästä Tarkin ohitse. Keltamustat tarvitsevat myös jotain, millä vastata JYPin fyysisyyteen. Kevin Hendersonin paluu kokoonpanoon oli hyvä alku, mutta lisää vääntöä kaivataan. Liikkeenkin pitää olla kohdallaan, jos SaiPa mielii tasoittaa ottelusarjan.

– Kaverilla on isot pakit, joten meidän pitää pystyä pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja sitä kautta saada heidät väsyneeksi, Ville Hämäläinen mietti lauantain pelin jälkeen.

Jani Nieminen nosti tiistaina omaa tasoaan SaiPan luukulla, samoin joukkueen puolustus, jolloin JYPin suorittamisesta katosi paras terä. Jos SaiPa herpaantuu jatkossa viisikkopuolustamisesta, kallistuu vaaka todennäköisesti taas hurrikaanien puolelle.

Vaikka JYPin ylivoimapelaaminen ei kolmannessa ottelussa tyydyttänyt, joukkue pääsee niskan päälle, jos se ja varsinkin kakkosketju löytää tiensä takaisin SaiPan ihon alle.

Kohottako eteenpäin?

SaiPan pelaajat olivat tiistaina kovilla. Maalivahti Niemisen runteli oma puolustaja Kalle Maalahti. Ville Koho loukkasi olkapäätään Jaakko Jokisen taklauksen seurauksena. Johan Larsson puolestaan sai kipeän osuman ranteeseensa, kun Janne Kolehmainen tuli puolustajan henkilökohtaiselle alueelle.

Larsson ja Nieminen pelasivat ottelun loppuun, mutta Koho poistui pukukoppiin ja miehen pelikunto on arvoitus. Ennestään telakalla olleet Jussi Markkanen, Petteri Nokelainen ja Kim Strömberg pysynevät sivussa.

Jyväskylän suunnalta ei ole kuulunut uusista loukkaantumisista.

» Lähetä palautetta toimitukselle