Liigan kuumimmat iskevät yhteen

LIIGA / Ennakko
Alkukausi on ollut SaiPan juhlaa.
Kuva © Jussi Kivimäki
Sarjakärki SaiPa saa torstaina vieraita Jyväskylästä, kun vastaan luistelee vielä ilman varsinaisen peliajan tappioita oleva sarjakakkonen JYP.

Kuntokäyrät

SaiPa on shokeerannut kiekkokansaa alkukaudella. Joukkue on ottanut viisi puhdasta voittoa, joista peräti neljä vieraskaukaloista. Viimeksi lappeenrantalaiset ottivat taisteluvoiton Jokereiden kotiluolasta päättäväisen maalineduspelaamisensa ansiosta.

SaiPa on sarjan kärjessä, mutta joukkue on pelannut pelin torstaista vastustajaansa JYPiä enemmän. SaiPa on hävinnyt alkukaudella vain kerran juuri kotikaukalossaan, kun huippuvireinen Blues kävi hakemassa ansaitut pisteet sputnikeilta.

JYP sen sijaan ei ole jäänyt nollille vielä kertaakaan. Ainoa tappio tuli Turusta voittomaalikilpailun jälkeen, kun Corey Locken ja kumppaneiden yksilötaito oli JYPille liikaa. Viimeksi jyväskyläläiset maiskuttelivat vieraspisteillä tiistaina Tapparan vieraana.

Ottelu oli tasoltaan laadukas, hyvävauhtinen ja tarjosi myös parranpärinää. Tuukka Mäntylän sääntöjen vastaisen jyrän alle jäänyt Cory Quirk aloitti kauden heikosti, mutta vastasi Tampereella huutoon tehden voittomaalin.

Lisänäytöt jenkkisentterille eivät olisi pahitteeksi torstainakaan, sillä työsulun ajaksi joukkueeseen tuleva Rich Peverley uhkaa viedä Quirkin pelipaikan. Peverley ei pelaa vielä Lappeenrannassa, joten SaiPa-ottelu on Quirkille mainio sauma jatkaa nousujohteisia otteitaan.

Ratkaisun paikat

SaiPa ei pelannut viimeisessä kotiottelussaan viikko takaperin heikosti, mutta kotipelaamiseen tulee löytää vieraskentiltä tuttu päättäväisyys ja suoraviivaisuus. Joukkue sortui Bluesia vastaan ajoittain näpertelyyn ja vaikka hyökkäysalueen sommitelmat olivatkin ajoittain kauniita, tulee tehokkuuden nimissä SaiPan yksinkertaistaa tekemistään.

JYP tarjoaa SaiPalle haasteeksi viisikkopuolustuksen, jonka murtamiseen ei riitä viikontakainen neppailu. Jyväskyläläiset puolustavat johtoasemaan päästessään omaa maalia tappavan tehokkaasti, joten avausmaalin merkitystä ei voi liikaa korostaa illan ottelussa.

JYPin kova karvaus jopa vieraskentällä saattaa koitua SaiPan kannalta ongelmaksi. Loukkaantumisten kiusaama lappeenrantalaispuolustus oli ajoittain pahoissa ongelmissa Helsingissä. JYP on vahvoilla, jos se pääsee kiekkoihin käsiksi kotijoukkueen kenttäpuoliskolla.

Helpotusta ja rutiinia avauspelaamiseen tuo SaiPan mukana treenanneen Josh MacNevinin pelaaminen torstaina. Vaikka MacNevinillä on ennestään liigakokemusta, ei JYPin heittämä haaste ole helpoimmasta päästä. Mikä on pitkään pelaamatta olleen kanadalaispakin kunto ja tuntuma pelitempoon?

Kokoonpanot

SaiPan jo ennestään pitkä loukkaantumislista sai tiistaina yhden nimen lisää, kun puolustajista kokenein, Antti Bruun, jätti kentän ensimmäisessä erässä. Takalinjoilta sivussa ovat myös Per Savilahti-Nagander ja Samuli Piipponen. Brian Salcido tulee joukkueen mukaan vasta ensi kuun alkupuolella.

Hyökkääjistä sivussa ovat Mark Lee, Joni SuutariVille Hämäläinen ja Ville PaalanenTomi Leivo lähestyy pelikuntoa, mutta lienee sivussa vielä JYP-ottelusta. Maalinsuulla Jani Nieminen on pelannut huikeaa alkukautta ja jatkanee tolppien välissä.

JYPin sairaslista on huomattavasti lyhyempi. Sivussa ovat edelleen puolustajat Olli Malmivaara ja Yohann Auvitu sekä hyökkääjä Antti JaatinenTuomas Tarkki on pelannut Niemisen tapaan hyvän alkukauden ja jatkaa suurella todennäköisyydellä maalilla.

Seuraa Heitä

Josh MacNevin #44 |

Puolustaja

Kanukin ainoa mahdollisuus tehdä lähtemätön vaikutus lappeenrantalaisiin. MacNevin lähtee Ruotsiin alkuviikosta ja JYP-ottelu on sekä ensimmäinen, että viimeinen tällä erää SaiPan nutussa. Hyökkäysvoimainen kokenut puolustaja ei kumartele kuvia ja tuonee samalla apua SaiPan ylivoimaan hetkellisesti. Vai istuuko itse jäähyaitiossa?

Jason Lepine #79 |

Puolustaja

Hyökkäysvoimainen kanadalaispuolustaja osa 2. Sai vihdoin pistetilinsä auki Tampereella, mutta Peverleyn tulon ja Quirkin nousujohteisten otteiden myötä joutuu parantamaan otteitaan pelipaikkansa pitääkseen. Oleillut Kristian Näkyvän huikean alkukauden takia taustalla, mutta nyt oikea hetki nousta esiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle