Jatkuuko tahraton kotisaldo?

LIIGA / Ennakko
Tiistai-iltana Kisapuistossa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka vuosi toisensa jälkeen veikataan niin sanottujen asiantuntijoiden taholta sarjan häntäpäähän. Mutta molemmat ovat ajallaan osoittaneet että pienikin voi olla tehokas, tänä kautena yllättäjä on SaiPa.

SaiPan murhaava kotisaldo

Lappeenrannan ylpeys on alkukauden suurin valopilkku SM-liigassa, sitä tuskin voi kiistää kukaan. Hyvä peliä ottelusta toiseen ja tästä palkintona sarjan kakkostila. Suurimpana syynä tähän ovat hyvät kotiottelut, viisi voittoa ja yksi tasuri, siinä saldo joka kelpaa kaikille. Ennen kauden alkua valmentaja Petri Skriko sanoi että yksi päätavoitteista on kotitaian palauttaminen huonon viime kauden jälkeen. Tässä on onnistuttu täydellisesti.

Tiistaina vierailulle saapuva Jyp onkin todella kovan paikan edessä, alkukaudesta pirteästi pelanneet jyväskyläläiset ovat viime aikoina esittäneet ailahtelevia otteita. Hyvin pelatun voittopelin jälkeen on seuraavassa ottelussa saattanut tulla totaalinen romahdus. Pelin ailahtelevuus onkin asia joka Jypin valmennusjohdon on saatava pois otteista tai playoff-pelit jäävät haaveeksi.

Ennakkoasetelmia

SaiPa pääsee otteluun yhden lepopäivän ja voitollisen Kärpät ottelun jälkeen. Joukkue osoitti sunnuntaina venymiskykynsä, jälleen kerran, ja väänsi väkisin voiton hyvin pelanneesta Kärpistä. Pientä huolta aiheuttavat pelaajien saamat kolhut, Aki Tuominen, Vladimir Machulda ja Teemu Riihijärvi joutuivat jokainen paikkailtavaksi kesken ottelun. Lisäksi Pekka Tirkkonen pelasi flunssaisena eikä näin ollut täydessä iskussa.

Mikäli SaiPa pääsee parhaalla kokoonpanollaan peliin tulevat joukkueen reseptit voittoon olemaan tutut ja turvalliset. Aktiivista ja suoraviivaista hyökkäyspeliä sekä tarkkaa ja ennenkaikkea riskitöntä puolustuspelaamista.

Jyp lähtee otteluun lyhyemmällä valmistautumisella, sillä joukkue matkustaa maanantai-iltana Helsnkiin Jokereiden vieraaksi. Vaikuttaako edellispäivän peli positiivisesti vaiko negatiivisesti on täysi arvoitus. Hyvästä pelistä voi jäädä hyvä meininki tai liiallinen hyvä olo, kun taas huonosta pelistä voidaan saada sopiva kiukku seuraavaan otteluun.

Viime otteluissa Jypiltä ovat tehokkaina kunnostautuneet alkukauden varjoissa kulkenut Antti Virtanen ja maalitykki Tomas Chlubna, molemmat ovat onnistuneet monasti hyvin juuri SaiPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle