Liigakärki vieraisilla

LIIGA / Ennakko
Lauantaina täyteen ahdetussa Kisapuistossa kohtaaavat SM-liigakautta isännän otteilla hallinnut vierailija Jokerit ja torstaina kontannut ja kirinyt SaiPa.

Herätys tapahtui torstaina

Torstaina kaksi erää kauden huonointa peliään kotikaukalossa esittänyt idän ihme sai varmasti pelissä herätyksen todellisuuteen. JYP nöyryytti kaksi erää isäntiä siten, että yksikään pelaaja ei enää luule kotivoittojenkaan tulevan kuin itsestään. Muutamat pelaajat puhuivatkin pelin jälkeen sillä tavalla, että lauantaina tullaan ja kovaa. Ja mikä onkaan rynniessä, Kisapuisto pullistelee yleisöstä, joten tunnelmaa luulisi olevan.

SaiPa saa olla koko ajan hereillä pelissä, sillä Jokerit tunnetaan kärsivällisesti pelaavana joukkueena, joka osaa käyttää vastustajan nukahdukset hyödyksi. Tosin SaiPa osoitti joukkueiden kauden aiemmassa Helsingin kohtaamisessa, että paniikki se tulee paremmillekin. Silloin SaiPan 3-1 kavennus sekoitti Jokerien pelin täysin ja kohta olivatkin taululla lukemat 3-3.

Vähämaalisia pelejä

Vaikka Jokerit ei ole tällä kaudella esittänyt mitään häikäiseviä otteita kaukalossa, johtaa se silti sarjaa selvästi. Tämä jos joku osoittaa joukkueen hyvyyden, huononakin päivänä on pystytty puristamaan voitto.

Tyypillistä Jokerien peleille on ollut vähämaalisuus, sekä Jokerit ja vastustaja on yleensä pysynyt kolmessa maalissa tai vähemmässä. Vain pari kertaa ovat narripaidat tehneet neljä maalia tai enemmän. Suurin ansio Jokereiden peräpään pitävyydestä on annettava nuorelle maalivahtisankarille Kari Lehtoselle. Lehtosen maagiset otteet ovat turhauttaneet monen joukkueen hyökkääjät. Eräällä lailla on hieman yllättävää että Lehtonen on joutunut loistamaan, sillä Jokereilta löytyy varsin nimivahva puolustus, jonka voisi olettaa tukahduttavan hyvänkin hyökkäyksen.

Jokerijoukkueen vierailut Lappeenrannassa ovat aina sytyttäneet yleisön ja yleensä myös kotijoukkueen. Toivottavasti lauantainakin nähdään viihdyttävä ja vauhdikas kiekkoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle