Kapteenin juhla

LIIGA / Ennakko
Vain yksi helmikuinen liigaottelu vai jotain ihan muuta? Jokereiden vierailu sytyttää yleensä kotiyleisön ja usein myös kotijoukkueen. Jokerit joutuu todella ahtaalle, kun hyvävireinen SaiPa yrittää tarjota kapteenilleen Ville Koholle voiton lahjaksi tämän juhlapelissä.

Kuntokäyrät

SaiPan ja Jokereiden kohdatessa ovat lähtökohdat yleensä selvääkin selvemmät. Pieni ja taisteleva SaiPa yrittää kiusata suurta ja taitavaa Jokereita. Tällä kertaa lähtökohdat otteluun ovat kuitenkin poikkeukselliset. Koko kautta katsellessa Jokerit on selvä suosikki, mutta kun katsotaan viime aikaisia pelejä, kääntyy suosikin asema kotijoukkue SaiPalle.

Seitsemän ottelun pisteputkessa hurjastelevat keltamustat ovat ottaneet Kisapuistossa neljä peräkkäistä voittoa ja vahvat otteet ovat nostaneet joukkueen kamppailemaan jopa pudotuspelipaikasta.

Jokereilla ei sen sijaan ole viime peleissä kulkenut. Viidestä viimeisestä on saldona ainoastaan yksi voitto ja sekin vasta jatkoajalla Ilveksestä. Joukkue majaileekin viiden pelin kuntopuntarissa peräti toiseksi viimeisenä takanaan ainoastaan sarjajumbo Ilves.

Ratkaisun paikat

SaiPan nousun avaimena on ollut ratkaisijoiden löytyminen laajalta rintamalta. Kaikki neljä ketjua ovat pystyneet maalintekoon ja pitkin kautta SaiPaa vaivanneet yhden maalin tappiot ovat kääntyneet voitoiksi. Voitot ovat selvästi kasvattaneet joukkueen itseluottamusta ja se on tuonut rentoutta ratkaisuihin hyökkäyspelissä. Mikäli sama suuntaus jatkuu, joutuu vierailija Jokerit venymään hyvään suoritukseen mikäli meinaa sarjapisteille venyä.

Jokerit pelasi edellisessä ottelussaan kotikaukalossa surkeasti ja Ässät kävi hakemassa vieraspisteet varsin vaivattomasti. Helsinkiläisten valmennus oli erittäin pettynyt joukkueen esitykseen, joten herättelyä on varmasti tapahtunut, jotta joukkue olisi hereillä Kisapuistossa, jossa SaiPa pyrkii tulemaan kovaa päälle heti ottelun alusta lähtien.


Ville Koho tekemässä jälleen kerran sitä mitä jokaikinen peli, antamassa kaikkensa SaiPan eteen.

Mielenkiintoinen vaikutus tämän pelin tulokseen saattaa olla myös sillä seikalla, että Jokereilla on lauantaina luvassa varmasti monen pelaajan odottama peli, kun HIFK asettuu vastaan Olympiastadionilla Talviklassikossa. Mikäli keskittyminen karkailee jo lauantain kohtaamiseen on vierailija varmasti ongelmissa, sillä SaiPa saalistaa ahneesti lisäpisteitä tavoitellessaan sarjan kymmenettä sijaa.

Kokoonpanot

SaiPalla on hyvä tilanne kokoonpanonsa suhteen, sillä varmuudella ainoastaan Anssi Löfman on kylkivaivaisena sivussa kokoonpanosta.

Jokereiden ongelmakohtana viime peleissä ollut keskushyökkääjävaje on paranemassa tähän peliin, kun Riku Hahl palaa kentille kakkosketjun sentterin paikalle. Hahlin paluu jättää sairastuvalle ainoastaan Ilari Filppulan ja edellisen pelin kokoonpanosta Hahlille tehnee tilaa Markus Nordlund.

Muuta

Kapteenille tasaluku täyteen

Ennen torstain pelin alkua nähdään Kisapuistossa juhlallisuuksia, kun kautta aikain eniten pelejä SaiPan paidassa pelannut pelaaja, joukkueen kapteeni Ville Koho pelaa illan kamppailussa SM-liigaottelun numero 500.

Tunnollisena joukkuepelaajana tunnettu Koho tuskin miettii tai toivoo omia tehopisteitään juhlaottelussaan, mutta kolmen pisteen arvoinen voitto olisi varmasti mieluisa lahja kapteenille.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jarno Koskiranta 1 5 6
2.Tomi Leivo 3 2 5
3.Jesse Saarinen 1 3 4
4.Jesse Mankinen 4 0 4
5.Elmeri Kaksonen 3 0 3
Jokerit M S P
1.Jani Rita 3 2 5
2.Teemu Pulkkinen 2 2 4
3.Teemu Eronen 2 2 4
4.Jarkko Ruutu 3 1 4
5.Janne Lahti 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle