Vertynyt Ilves itärajalle voiton kiilto silmissä

LIIGA / Ennakko
Johdattaako kultakuuppainen Stefano Giliati joukkueensa voittoon?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Maaottelutauko on vietetty ja SM-liiga palailee tosi toimiin täyden kierroksen merkeissä. Hetkeksi, sillä joulutauko kolkuttelee sekin jo ovella. Kisapuistossa toisensa kohtaavat kaudenalusspekulaatioissa jumbotaistoon povatut SaiPa ja Ilves. Viime kerralla häntä koipien välissä kotimatkalle Lappeenrannasta luikkinut Ilves ei tällä kertaa myyne nahkaansa halvalla.

Lappeenrannassa vastakkain asettuu kaksi voitokkaana tauolle vetäytynyttä joukkuetta. Edeltävässä koitoksessaan SaiPa saalisti kaksi sarjapistettä Kärpiltä noustuaan pariinkin otteeseen kahden maalin tappioasemasta. Ilves puolestaan nappasi täyden pistepotin pidettyään kotonaan HIFK:n nollilla.

SaiPa ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Alkukaudesta Tampereella Ilves ylsi jatkoaikavoittoon, kun taas Lappeenrannan kohtaamisessa kurmutti SaiPa vieraitaan urakalla.

Tehottomuus molempien kiusana

Nyt Ilves saapuu Kisapuistoon pienoisessa nousujohteessa. Se on pystynyt napsimaan pisteitä kolmesta edellisestä kamppailustaan ja vaikka tehtottomuus onkin piinannut, on lock out-apu Anders Lindbäck äitynyt huimaan vireeseen ja kyennyt ilta illan perään tarjoamaan joukkueelleen avaimet taistella voitosta. Viimeksi ruman tappion Kisapuistossa kokenut Ilves haluaakin nyt taatusti maksaa potut pottuina. Mollivoittoisesti sujuneen marraskuun jälkeen joukkueen tekeminen on petraantunut ja muun muassa puolustuspelaaminen tiivistynyt selvästi.

Omalta osaltaan myrskyn silmässä pitkin kautta riutuneen Ilveksen tilannetta helpottanevat myös selkiytyneet valmentajakuviot. Viime viikollahan paljastui, että Raimo Helminen vetäytyy kauden päätteeksi vetovastuusta saaden seuraajakseen kesken kauden KalPasta pois potkitun Tuomas Tuokkolan.

SaiPan peli sen sijaan on ollut vuoristoratamaista. Joukkueella on ollut hienoisia vaikeuksia pitää pakettiaan koossa täyttä kuusikymmenminuuttista. Tehottomuus on niin ikään ollut ajoittain SaiPankin vaivoina ja Jyväskylässä se jäikin ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana nollille. JYP-vahti Tuomas Tarkki merkkautti itselleen ottelussa huimat 50 torjuntaa.

Tästä huolimatta SaiPan pistetahti on pysynyt hyvänä. Joukkue on kuluvalla kaudella osoittanut useaan otteeseen oivaa venymiskykyä nousemalla ns. sillasta. Usko omaan tekemiseen on säilynyt, eikä tappioaseman ole annettu lannistaa.

Koho ja Marjamäki toipilaina

SaiPaa alkukaudesta piinannut loukkaantumissuma on hellittänyt, mutta kapteeni Ville Koho jatkanee vielä tiistaina toipilaana. JYP-ottelussa saamansa tärskyn tähden maajoukkueeseenkin alunperin valitun SaiPa-kipparin Leijona-debyytti jäi vielä toistaiseksi tekemättä. Koho kuitenkin lähentelee pelikuntoa ja tilannetta seuraillaan päivä kerrallaan.

Ilveksen poissaolijoista Masi Marjamäki on usein häärinyt SaiPaa vastaan vaarallisena. Nyt Ilveksen on kuitenkin tultava toimeen ilman nivusvaivasta kärsivää Marjamäkeä. SaiPa pääsee otteluun liki parhaalla kokoonpanollaan, sillä Kohon lisäksi vakiokokoonpanon miehistä sivussa jatkaa ainoastaan leukansa murtanut Lauri Taipalus.

Nieminen vs. Lindbäck

Kaikki ennusmerkit antavat odottaa tasaista kamppailua, eikä piristynyt Ilves liene SaiPalle samanlainen helppo suupala, kuin edellisellä Kisapuiston vierailullaan. Tolppien välissä ratkaistaan tiistaina paljon. Jani Nieminen SaiPa-maalilla on jatkanut hyviä otteitaan läpi kauden, kun taas Ilves näyttäisi saaneen Lindbäckista todellisen viimeisen lukon puolustuksensa takalinjoille. Viime kerralla Kisapuistossa käydessään sittemmin suorastaan liekehtinyt Lindbäck sai kaivaa kiekon verkkonsa perukoilta seitsemästi. Moisia maalikarkeloita tuskin lienee tällä kertaa luvassa.

Seuraa Heitä

Anders Lindbäck #39 | Jokerit

Maalivahti

Viime kerralla Lappeenrannassa Lindbäck joutui nöyrtymään seitsemän kertaa. Viime aikoina mies on kuitenkin ollut maalinsa suulla kuin muuri. Pystyykö SaiPa-hyökkäys ohittamaan huippuvireen löytänyttä NHL-veskaria?

Mark Lee #22 |

Keskushyökkääjä

Asennetta ja tunteenpaloa ei puutu, kansa kuitenkin janoaa pisteitä. Onko Leen ruuti kuivaa nyt, kun vastaan asettuu viime kausilta tuttu työnantaja?

» Lähetä palautetta toimitukselle