Vahvistuneella SaiPalla revanssi mielessä

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko SaiPan kotivoittoputki torstaina Ilveksen kustannuksella?
Kuva © Jarno Hietanen
SaiPa saa uuden tilaisuuden Tampereen Ilvestä vastaan torstai-iltana Kisapuistossa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen lokakuun alussa päättyi Hakametsässä isäntien jatkoaikavoittoon, vaikka SaiPa johti ottelua vielä varsinaisen peliajan lopussa.

Lappeenrannan SaiPa saa vielä ennen maaottelutaukoa vieraakseen molemmat tamperelaisjoukkueet. Ensimmäisenä kovavireisen sputnik-ryhmän saapuu testaamaan Tampereen Ilves, joka majailee sarjan jumbona. Koe ei voisi olla lappeenrantalaisille sopivampi, sillä sarjasijoituksestaan huolimatta Ilves on pystynyt haastamaan muita joukkueita varsin tasaväkisesti.

Keskiviikkona kaakkoiselle kiekkoväelle kantautui hyviä uutisia, kun keskushyökkääjien Mark Leen ja Jaakko Rissasen toipuminen pelikuntoon varmistui. Entisestään leveä hyökkäyskalusto tuokin varmasti päävalmentaja Pekka Tirkkoselle positiivisen ongelman: ketkä putoavat ulos voittavan joukkueen kokoonpanosta Leen ja Rissasen tieltä?

Viimeisestä seitsemästä pelistä kuusi nimiinsä korjannut SaiPa on loistokkaassa syysvireessä. Joukkue on todenteolla selättänyt valtaisan loukkaantumissuman ja pistetili on karttunut sellaista vauhtia, jolla ollaan pisteen päässä sarjan kakkospaikasta. Viimeksi Kuopiossa KalPa joutui nöyrtymään taistelutahtoa uhkuneen vierailijan edessä lukemin 2-3. Voittomaalista vastasi pitkälle kuivalle kaudelleen hyvästit heittänyt Jesse Mankinen.

Ilves ei ole vielä pudonnut kyydistä, mutta pistesarakkeeseen olisi varmasti suotavaa saada lihotusta jo ennen maaottelutaukoa. Tupsukorvat eivät ole viihtyneet vieraskaukaloissa – siitä kertoo vain yksi kolmen pisteen vierasvoitto ja sillä tuloksella Ilves kantaa liigan huonoimman vierasjoukkueen titteliä. Legendaarisen Raimo Helmisen suojatit osoittivat venymiskykyään edellisen kerran tiistaina, kun HPK sai vasta jatkoajalla Ilveksen päänahan.

SaiPan ylivoima paranemaan päin

Yksi ottelun ratkaisuista tullaan näkemään erikoistilanteissa. SaiPan puolella tervehtyneiden Mark Leen ja Jaakko Rissasen pelipaikat viidellä viittä vastaan voivat olla alemmissa ketjuissa, mutta erikoistilanteisiin Pekka Tirkkosella on heittää jo monenlaista erikoiskentällistä. Hyvästä laukauksestaan tunnettu Lee voisi olla ylivoimalla melkoinen pelote. Brian Salcido ja Per Savilahti-Nagander ovat omien toipumistensa jälkeen saaneet peli peliltä paremmin juonesta kiinni ja antavat lisätulivoimaa.

Ilves on viime vuosina viihtynyt varsin hyvin Lappeenrannassa. Varsinkin syksyn ensimmäinen vierailu on kahtena viime vuonna tarjonnut yleisölle hurjaa maali-iloittelua. Samaa tuskin on torstaina odotettavissa, sillä edellisten kierrosten perusteella kotijoukkueen puolustus- ja maalivahtipelin pitäisi ainakin olla kuosissa. Silti tamperelaisilla on paljon nuorta potentiaalista ja taitavaa ratkaisuvoimaa, joten virheistä tullaan rankomaan armotta.

Rutiinipisteitä SaiPan ei siis kannata lähteä hakemaan. Joukkue pärjää vain ja ainoastaan kovalla pyyteettömällä työnteolla, johon kaikki sitoutuvat. Ilves tulee haastamaan kuntopuntarin nelosen tiukasti ja voittajalle pisteet ovat isot.

Seuraa Heitä

Anders Lindbäck #39 | Brynäs

Maalivahti

Ilveksen tuore NHL-apu torjui HPK:ta vastaan lähes 40 kertaa ja takasi yhden pisteen joukkueelleen. Hyvä maalivahti on parhaimmillaan puoli joukkuetta. Se tiedetään Lappeenrannassakin.

Mark Lee #22 |

Keskushyökkääjä

Kanadalaisen odotettu ensiesiintyminen SaiPa-nutussa tapahtuu vihdoin. Urotekoja tuskin on odotettavissa, mutta se on pääasia, että mies on askissa vastassaan ex-seuransa.

» Lähetä palautetta toimitukselle