Lappeenrannassa paljon pelissä

LIIGA / Ennakko
SaiPa ja Ilves iskevät yhteen Kisapuistossa todellisessa jumbokamppailussa. Sputnikit ovat vieneet kaksi edellistä kamppailua ja Ilves saapuu itään revanssimielellä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen hyvä pelillinen ilme tuntuu tällä hetkellä kaukaiselta. SaiPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on lähes kuukausi, sillä joukkue on pelannut kuusi ottelua ilman täyttä pistepottia. Viimeksi joukkueen heikkouksiin iski HPK, joka nousi väkisin kahden maalin johdossa olleen SaiPan ohi.

Paljoa paremmin ei mene myöskään Ilveksellä, vaikka tamperelaisten osalta ei tarvitsekaan mennä kovin kauas etsiessään edellistä varsinaisen peliajan voittoa. Elintärkeitä pisteitä Lappeenrannasta hakeva Ilves on hävinnyt molemmat maaottelutauon jälkeiset pelinsä, kun ensin joukkue kaatui kalkkiviivoilla Oulussa Kärpille ja perjantaina kotonaan Ässille.


Jere Myllyniemi oli Tampereella tarkkana Toni Rajalan kuvioiden edessä.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Ilveksen urakkaa ei tule launtaina helpottamaan se tosiseikka, että joukkueen edellisestä ottelusta on alle vuorokausi. Äärimmilleen Hämeenlinnan reissun jälkeen ärsytetty SaiPa sen sijaan pääsee otteluun tuorein jaloin ja nyt jos koskaan on kotijoukkueen aika ryhdistäytyä.

Ottelun alkupuolisko saattaa näytellä tärkeää roolia, sillä jos vierailija Ilves pääsee ottelussa tuntuvaan johtoon, voi jo pelkkä kova taistelu- ja kamppailuhalukkuus riittää vierasvoittoon asti kantavaan suoritukseen. Mitä pidemmälle ottelu etenee tasaisesti tai SaiPan komennossa, sitä vahvemmissa kantimissa isäntien kotivoitto on.

Joukkueet kohtasivat ennen taukoa Tampereella ja tuolloin ottelua hallitsi selvähkösti Ilves. SaiPa kuitenkin korjasi voiton Roberts Jekimovsin onnistuttua voittomaalikilpailussa. Tupsukorvien ongelmana on ollut jo pitkään hampaattomuus hyökkäyspäädyssä ja myös SaiPan maalivahti Jere Myllyniemestä leivottiin sankari.

SaiPan otteet puolestaan ovat heilahdelleet jopa pelien sisällä käsittämättömän paljon. Tästä saatiin oiva osoitus keskiviikkona, kun joukkue vei peliä ensimmäisen puoliskon mainiolla peliotteella ja murtui tämän jälkeen täysin tekemiseensä ryhtiä saaneen HPK:n puristuksessa.

Kokoonpanot

SaiPan sairastilanne on tällä hetkellä poikkeuksellisen hyvä, sillä joukkueelta on pois ainoastaan lievän kylkivamman keskiviikkona saanut hyökkääjä Elmeri Kaksonen.

Sen sijaan haastaja Ilveksen tilanne on synkkä myös tällä saralla. Poissa ovat hyökkääjistä Jesse Niinimäki ja Matias Myttynen sekä puolustajat Ville Koistinen ja Teemu Kesä. Ei kahta ilman kolmatta, sillä myös maalivahtiosastolla joukkueella on huolia Vesa Toskalan vaivojen muodossa.

Lohtua Ilveksen tilanteeseen toi Mark Leen kuntoutuminen ja kanadalainen pystyi pelaamaan jo perjantain Ässät-ottelussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jarno Koskiranta 2 2 4
2.Brian Salcido 0 3 3
3.Jesse Saarinen 1 2 3
4.Ville Koho 0 3 3
5.Jesse Mankinen 2 1 3
Ilves M S P
1.Martti Järventie 1 5 6
2.Mark Lee 2 3 5
3.Toni Rajala 3 1 4
4.Masi Marjamäki 2 1 3
5.Joonas Rask 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle