LIIGA / Ennakko
Lauantai-illan suurin kysymys tulee olemaan, pystyykö SaiPa voittamaan toisen ottelun putkeen ja jatkamaan taistelua pudotuspelipaikasta. Edellisestä ”voittoputkesta” on aikaa kulunut jo yli kaksi kuukautta, sillä marraskuun lopussa kaatuivat TPS ja Pelicans peräkkäin. Tätä temppua estämään saapuu sarjajumbo Tampereelta eli Ilves.

Aivan putkeen ei ole ainakaan kotijoukkueen valmistautuminen mennyt, sillä väliin jäi perjantain iltapäiväharjoitukset. Ensiksi Kisapuistosta suli päivällä jää ja illalla havaittiin vielä ammoniakki-vuoto. Paikalle tuli ainakin palokunta selvittämään tilannetta, mutta varmuutta seurauksista ei vielä ole kiirinyt ilmoille.

Voittoja tarvitaan

Kotijoukkueen viimeisten ottelujen tulokset ovat olleet melkoista vuoristorataa. Viimeksi tuli tärkeä vierasvoitto Porista, sitä ennen selkään Kärpiltä ja sitä edelsi voitto Lukosta. Joka toisen pelin voittaminen ei vain enää tässä vaiheessa kautta riitä pudotuspelipaikkaan, vaan voittoja olisi alettava tulla useammin. Kaukana viiva ei ole, mutta on sen yläpuolelle vielä pitkä savotta kuljettavana.

Samaan aikaan kun SaiPan pahimmat kilpailijat ovat vahvistaneet rivejään siirtoajan lopussa, luottaa SaiPa tämänhetkiseen miehitykseen. Ratkaisu on kuitenkin parempi kuin haukata siirtomarkkinoilta kasa paskaa. Toisaalta, sieltä olisi myös saattanut löytyä puuttuva palanen isosta palapelistä. Mutta, näillä mennään.

Ilveksen kaatamiseen on Sputnikeilla kaikki mahdollisuudet. Joukkueen itseluottamus lienee kunnossa, vaikka Kärpät hakikin pisteet pois täältä. Ratkaisijoita kaivataan vain lisää ja toivottavasti jatkoaikamaalin Ässiä vastaan tehnyt Vladimir Machulda alkaakin herätä talviunestaan, sillä sitä koko joukkue todella kaipaisi.

Ei mitään hävittävää

Ilves on playoff-toiveet heittänyt kaivoon jo aikoja sitten ja pelaajat pelaavatkin enää vain kunniasta sekä ensi kauden työpaikoista. Selkeää piristymistä joukkue onkin näyttänyt maalinteossa, mutta vastaavasti oma pää vuotaa kuin seula joten pistetili ei kartu juuri lainkaan. Mielenkiintoista nähdä vaikuttaako perjantaina julkaistu ensi kauden valmentaja, Vaclav Sykora, millään tavalla peliesityksiin.

Pelaajista on esiin astuneet nuoret Ville Snellman sekä huippulupaus Jesse Niinimäki. Heille taustatukea ovat antaneet lähinnä ex-lappeenrantalainen Vesa Viitakoski sekä ikitaistelija ja joukkueiden viime kohtaamisen ratkaissut Timo Peltomaa. Maalivahdeilla on ollut epäkiitollinen tehtävä huonosti puolustaneen joukkueen takana ja kumpikaan ei ole mitään haamuesityksiä esittänyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle