BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Tutut joukkueet vastakkain

LIIGA / Ennakko
SaiPa ja HPK kohtaavat reilun viikon sisään kolmatta kertaa. Viimeisimmän Lappeenrannassa koetun tappion jälkeen Kerho turvautui joukkueen herättelyratkaisuun ja siirsi valmennusvastuun Timo Lehkoselle. Lehkosen debyyttipeli penkin päässä toi tiistaina voiton, joten hämeenlinnalaiset tulevat Kisapuistoon varmasti ryöstöretki mielessään.

Kuntokäyrät

SaiPa käynnisti viikon tiistaina HIFK:n vieraana. Sputnikit olivat loppuminuuteille asti voitonsyrjässä kiinni, kunnes kohtalokas tuomarin vihellys jäähyn muodossa tasoitti ottelun. Jatkoajalla lopulta 4-3 tappioon päätynyt ottelu tarjosi viime ajalta tuttua keltamustien kokonaisvaltaisesti hyvää peliä.

Kerho tuli uuteen viikkoon parantuneella asenteella ja voitti elintärkeän kamppailun niin ikään pohjakastiin lukeutuvaa Tapparaa vastaan. Hyvin koko ottelun puolustaneet hämeenlinnalaiset saivat maalihanansa auki vasta päätöserässä, mutta se riitti pelitapahtumiin nähden ansaittuun kolmen pisteen voittoon.

Joukkueet kohtasivat siis viikko sitten tammikuun tasauksen avauspelissä Hämeenlinnassa, jolloin Kerho korjasi pisteet voittolaukauskisan jälkeen. Vuorokauden päästä Lappeenrannassa SaiPa otti viimeisen erän vahvalla viimeistelyllä kolme pistettä ja takoi taululle lopulta rumat 6-2 lukemat.


Heiluuko Tolvasen hanska myös Lappeenrannassa?

Ratkaisun paikat

Keltamustat ovat heränneet taistoon viimeisistä pudotuspelipaikoista tosissaan. Kuntopuntarin kärkijoukkue on tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa ja on terästäytynyt erityisesti maalipaikkojen hyödyntämisessä. Suurin vaikuttava tekijä SaiPan menestykseen viime aikoina on ollut ratkaisuosaston laajuus, sillä jokainen kentällinen on pystynyt maalintekoon tasaisesti.

Timo Lehkonen tuli pelastamaan uppoavaa Kerho-laivaa kuiville ja hyppäsi organisaation junioripuolelta edustuksen pääkäskyttäjäksi. Lehkosella riittää erityisesti työnsarkaa Kerhon liigan heikoimman vieraspelaamisen kanssa, joka on tuottanut vain 12 pistettä kahdestakymmenestä ottelusta.

SaiPa on ollut kotonaan viime aikoina erittäin vaikea voitettava. Isännät ovat pysyneet kärsivällisinä tiukoissa tilanteissa, joissa vastustaja on tullut tasoihin ja mennyt ohi. Hyvinä esimerkkeinä tästä toimivat Helsingin vierasottelu sekä viimeisin kotiottelu Kerhoa vastaan. Tämä jos mikä kertoo joukkueen itseluottamuksesta ja uskosta omaan tekemiseen ja pelaamiseen vaikeinakin hetkinä.

Ritaripaidat olivat viimeisimmässä joukkueiden kohtaamisessa liikkeellä hyvällä jalalla ja pystyivät haastamaan tosissaan sputnikkeja kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä hukattu kahden miehen ylivoima ja jäähyily kostautuivat lopulta kovalla prosentilla hämeenlinnalaisille. Kohtaaminen antoi kuitenkin varmasti uskoa joukkueen pelitapaan ja uuden valmentajan debyyttivoitto tiistaina kohottivat itseluottamusta pukukopissa.

Joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin viime kohtaamisien ansiosta, joten ratkaisumarginaalit tulevat perjantaina olemaan minimaalisia. Yksi puolustusvirhe tai taklaus voi olla normaalia ratkaisevampi ottelun voittajaa ajateltaessa. Molempien joukkueiden ratkaisupelaajien on nostettava tasoaan pykälää ylemmäs, sillä näissä peleissä punnitaan pelaajien paineensietokyky.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta on sivussa olkapäävamman vuoksi Roberts Jekimovs sekä viimeisimmässä HPK-ottelussa Marko Tuulolan taklauksesta aivotärähdyksen saanut Riley Armstrong. Richard Ullberg pelasi vahvan ottelun pitkästä aikaa edustuksen riveissä Helsingissä ja on vahva ehdokas SaiPan maalinsuulle perjantain kotimatsiin.

Kerho joutuu tulemaan toimeen Lappeenrannassa ilman Niko Niemistä, Marek Zagrapania ja Tuukka Mäkelää. Maalilla aloittanee voittopelin viikolla hyvän esityksen jälkeen pelannut Mikko Tolvanen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle