Tasauksen revanssi?

LIIGA / Ennakko
SaiPan kotiottelut jatkuvat lauantaina Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Tammikuun tasauksen ensimmäisessä osassa HPK otti kotonaan henkisen edun ottaessaan arvokkaan voiton SaiPasta. Ennakkoon tiukaksi arvioitu kohtaaminen ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

Kuntokäyrät

SaiPa lähtee lauantain otteluun varsin hyvässä vireessä, perjantaisesta tappiosta huolimatta. Viimeisessä viidessä ottelussa vain kerran pisteittä jäänyt lappeenrantalaisryhmä aikoo tosissaan paeta karsintapeikkoa. SaiPa lähti Hämeenlinnaan jatkamaan voittoisaa kulkuaan, mutta tie tyssäsi kolmannen erän halpaan tasoitusmaaliin sekä tuttuun tappioon voittomaalikisassa. Sputnikeista ei ole kuluvalla kaudella juuri vastusta ollut voittomaalikilpailuissa, sillä peräti seitsemän kisaa kahdeksasta on päättynyt vastustajan juhliin.

HPK:n taannoinen vaisu jakso pudotti joukkueen jo sarjajumboksi. SaiPaa vastaan Kerho katkaisi komeasti kolmen ottelun tappioputkensa. Voitto irtosi kovan työn kautta, sillä ritaripaidat nousivat kaksi kertaa ottelussa tasoihin ja punnersivat voiton vasta jatkoajan jälkeen. Hämeenlinnalaisten voitto tiivisti sarjataulukon peräpäätä lähestulkoon huippujännittäväksi. Sekä SaiPa, HPK että Ilves mahtuvat kahden pisteen sisään.

Ratkaisun paikat

Miltei läpi kauden sarjan heikoimmin kotiotteluissaan esiintynyt SaiPa on korjannut tuhraantunutta mainettaan ja ottanut kaksi peräkkäistä kotivoittoa . Voittojen arvoa nostaa eritoten se, että ne on otettu vahvoista Pelicansista ja TPS:stä. Sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva Pelicans kaatui keltamustien periksiantamattomalla taistelulla ja TPS jäi täysin jalkoihin 4-0-lukemiin päättyneessä yksipuolisessa näytöksessä.

Eräs kirjoittamaton sääntö toteutui sekin perjantaisessa kohtaamisessa. SaiPan Petri Koskinen oli neljän pelin maaliputkessa ja muutenkin kolmosketju oli liekehtinyt edellisillä kierroksilla. Uransa 400. SM-liigaottelussaan Koskinen olisi maalin tehneenä jatkanut sekä maaliputkeaan että rikkonut yhden kauden maaliennätyksensä. Mutta kuten niin monesti, juhlaottelu sujui tehoitta.


Anssi Löfmanin palaaminen saattaa nousta suureen arvoon.

Lauantaina HPK tulee joka tapauksessa antamaan hankalamman vastuksen kotijoukkueelle kuin Pelicans ja TPS tekivät yhteensä. Joukkueen nimilista ei ole se suurin uhka, mutta ottelun merkitys, sarjatilanne sekä lähihistoria tekevät pelistä erittäin mielenkiintoisen. Niinpä SaiPan tulee olla alusta saakka aktiivisempi osapuoli ja pelata kliseisesti ilmaistuna sitä kuuluisaa omaa peliä. Silloin kotivoiton ei pitäisi olla uhattuna.

HPK:n aseet ovat SaiPan pelin tukahduttamisessa ja veitsenterävässä viimeistelyssä. SaiPan maalivahti Jere Myllyniemi torjui TPS:ää vastaan hienosti kauden toisen nollapelinsä. Hämeenlinnassa Marko Tuulolan keskialueelta lähettämä lämäri upposi todella onnekkaasti Myllyniemen taakse. Nähtäväksi jää tarjoaako rouva fortuna lisää onnenhetkiä HPK:lle.

Kokoonpanot

SaiPan kokoonpanossa ei tapahtune muutoksia perjantaihin. Kuntoutunut Anssi Löfman saattaa nousta ketjuhierarkiassa ylemmäs tulivoimatueksi.

HPK:n leirissä sen sijaan voi hyvinkin tulla muutoksia, ainakin jos päävalmentaja Harri Rindellin kommentteihin on uskominen perjantain ottelun jälkeen. HPK lähtee tosissaan ottamaan isoa voittoa Lappeenrannasta, vaikka väkisin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jarno Koskiranta 3 5 8
2.Jesse Saarinen 2 4 6
3.Petri Koskinen 3 2 5
4.Juha Koivisto 1 3 4
5.Brian Salcido 1 3 4
HPK M S P
1.Mathias Porseland 1 2 3
2.Marko Tuulola 1 1 2
3.Alex Leavitt 1 1 2
4.Kari Sihvonen 0 1 1
5.Jaakko Turtiainen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle