Pakkopullaa

LIIGA / Ennakko
SaiPan kauden toiseksi viimeinen kotiottelu tällä kaudella ei tarjoa kotijoukkueen osalta juurikaan jännittämistä, kolme peliä ja kausi on paketissa. Vierailija HPK sen sijaan ottaa SM-liigan piste-ennätyksen haltuunsa, jos se saa pelistä yhdenkin pisteen.

Viime kaudella vastaavia otteluita pelattiin Lappeenrannassa niin paljon ettei kukaan varmaankaan edes muista kuinka paljon niitä oli. Tällä kaudella SaiPan kohtalona on jälleen lopettaa kausi runkosarjan jälkeen, mutta onneksi taistelu paikasta auringossa ulottui kevään puolelle.

Nyt olisi edessä kolme ottelua ja sitten kesäloma ja monilla pelaajilla sopimusneuvottelut. Joten täysin läskiksi tuskin kukaan voi lyödä, sillä se saattaa maksaa ensi kauden työpaikan. SaiPan pelaajat siis pelaavat enää omasta kunniasta ja monta kertaa tällaisessa tilanteessa olevat joukkueet ovat vaarallisia vastuksia. Jos SaiPa saa sopivan vapautuneen ilmapiirin joukkueeseen saattaa se jopa pystyä kiusaamaan liigajohtaja HPK:ta. Tosin vastaavasti pari takaiskua varmasti lannistaa pelihaluja ja peli valua vierailijalle.

HPK hallitsee

Läpi kauden loistavaa hyökkäävää ja iloista kiekkoa pelannut HPK on vuosien saatossa ollut SaiPalle lähestulkoon voittamaton vastustaja, niin vieraissa kuin kotonakin. Kerho on jo varmistanut runkosarjan ykköstilan ja saa näin kotiedun kaikkiin pelaamiinsa pudotuspelisarjoihin. Ainoa tavoite joka joukkueella loppupeleissä on jäljellä, on rikkoa SM-liigan yhden kauden piste-ennätys. Tällä hetkellä HPK:n 83 pistettä oikeuttavat jakamaan kärkipaikan TPS:n kanssa. Yksikin piste jäljellä olevista kamppailuista siis riittää ennätyksen ottamiseksi Hämeenlinnan ylpeydelle.

Jos HPK:ta kiinnostaa pelaaminen illan kamppailussa, niin SaiPan on esitettävä aivan huippuluokan otteita, jotta edes kiusaa pystytään tekemään. Ritaripaitojen peli kulkee koko rintaman laajuudella varsin näyttävästi ja sen peli onkin erittäin miellyttävää katseltavaa, kun kiekko ja miehet liikkuvat hurjaa vauhtia ympäri kaukaloa

» Lähetä palautetta toimitukselle