Maukkaat voitot alla

LIIGA / Ennakko
SaiPan edellisviikko sujui vaihtelevissa merkeissä ensin kahdella tappiolla Pelicansille ja Ässille, sen jälkeen iloisella lauantain HIFK-voitolla. Lappeenrantalaisten ohella HPK on parantanut otteitaan rutkasti viimeisimpiin otteluihin. Pelisysteemiään rutkasti yksinkertaistaneet hämeenlinnalaiset eivät tule antamaan mitään ilmaiseksi Kisapuiston syysillassa.

Kuntokäyrät

SaiPa aloitti viime viikkonsa Lahdessa suurinumeroisella tappiolla 6-2. Terävä Pelicans-ryhmä ei antanut mitään mahdollisuuksia vaisuille keltapaidoille. Viikko jatkui kuumassa torstai-illan väännössä Ässiä vastaan niin ikään reilulla tappiolla SaiPan tehdessä kahden maalin sijaan kolme häkkiä Ässien kuutta vastaan. Jäähyjen ja ulosajojen sotkema kamppailu ratkesi lopulta ennen kaikkea Ässät-hyökkääjien kliiniseen viimeistelyyn maalipaikoissa.

Viikon viimeinen peli Helsingin jäähallissa ei sen sijaan jättänyt juuri parantamisen varaa SaiPan osalta joukkueen napatessa täydet pisteet maalein 4-2. Jokaisella jääkiekon osa-alueella Helsingin IFK:n päihittänyt lappeenrantalaisryhmä sai varmasti rutkasti lisää itseluottamusta vyölleen Helsingin reissusta.

HPK jatkoi edellisviikkoaan totuttuun tapaan häviöllä Porissa. Torstaina Raumalla joukkue kuitenkin piristyi ja matkaan lähti tiukan taistelun päätteeksi piste Hämeenlinnaan. Paremmalla viimeistelyllä kauden ensimmäinen kolmen pisteen vierasvoitto olisi ollut haarukassa. Viikon päätti nollapeli ehjällä 60-minuuttisella Tapparaa vastaan. Toimivan maalivahtipelin lisäksi myös Kerhon viisikkopeli on tiivistynyt ja hämeenlinnalaisten on lupa odottaa parempaa jatkossa.


Anssi Löfman on noussut hurjaan syyskuntoon.

Ratkaisun paikat

Molemmilla joukkueilla on itsetuntoa kohottavat pelit alla lauantailta, joten paremmin oman vireensä säilyttänyt ryhmä on vahvoilla myös tiistaina. Hämeenlinnalaisten on käytettävä maalipaikat hyväkseen kovemmalla prosentilla, mikäli haluavat taistella pisteistä maaliahnetta idän ihmettä vastaan. Alkukaudesta ylivoimatehoja on löytynyt SaiPan osoitteesta enemmän kuin Kerhon ryhmästä, johon on myös kiinnitettävä huomiota tiistain pelin voittajaa mietittäessä.

Kotijoukkue on alkanut löytää toimivia ketjukoostumuksia ja tulostakin on alkanut syntymään. Erityisesti kultakypärän päähänsä tässä pelissä saavan Anssi Löfmanin johtama kakkosketju on pelannut jo pitkään erittäin vahvasti. Ratkaisijoita on kuitenkin löytynyt myös muista ketjuista tasaisesti. Maalivahtipeliin valmennusjohto löysi uuden variaation viikonloppuna Richard Ullbergin muodossa. Debyyttipelinsä torjunut maalivahtilupaus esitti varmoja ja ennakkoluulottomia otteita läpi IFK-ottelun yhtä lipsausta lukuunottamatta. Suurella todennäköisyydellä voitokkaasti aloittanut Ullberg jatkaa keltamustien maalinsuulla tiistaina.

HPK on parantanut otteitaan rutkasti viime otteluihin. Varjojen mailla kulkeneet profiilipelaajat Mathias Porseland ja Janne Laakkonen saivat viime pelissä maalit tililleen viimeinkin. Loukkaantumishuolien myötä avainpelaajien on nostettava tasoaan ja parannettava koko joukkueen pelaamista. Kaksi peliä jo pelanneet uudet lainamiehet ovat vakuuttaneet ja hoitaneet oman roolinsa kiitettävästi. Energiataso koko joukkueen keskellä on kasvanut pykäliä ylöspäin.

Mikko Tolvanen on kerännyt viimeisissä kahdessa pelissään paljon kiitosta hämeenlinnalaisten maalilla. Eikä suotta, sillä Pallokerhon maalivahti on päästänyt vain kaksi maalia viimeisissä kahdessa ottelussa. On kiinnostavaa nähdä jatkuuko Kerhon hyvä vire myös jatkossa ja pystyykö SaiPa ennakkosuosikin asemassa peliin lähtiessään löytämään parhaan suoritustasonsa.

Kokoonpanot

Toista otteluaan pelikiellostaan sovittava Richard Lintner on vielä tämän ottelun poissa lappeenrantalaisten puolustusvahvuudesta. Kotijoukkueen sairastuvalta löytyvät vielä ainakin kuukauden päivät polveaan paranteleva Antti Aarnio sekä tyräleikkauksesta toipuva Jere Pulli.

Kerhon riveissä sairastuvalla on tungosta. Puolustuksesta on poissa Ossi-Petteri Grönholm. Hyökkäyksestä sen sijaan puuttuvat Ässät-pelissä loukkaantuneet Janne Kolehmainen, Arsi Piispanen, Jaakko Turtiainen ja Marek Zagrapan. Näiden lisäksi ottelun huilaa vammojen takia myös Juuso Honka. Kaksi peliä oranssipaidoissa pelannut Ilves-apu Henri Tuominen palasi viikonloppuna kissapaitaan, mutta HPK onnistui paikkaamaan hyökkäystään Ässistä maaottelutaukoon kestävällä sopimuksella tulleella Nico Aaltosella. Aaltonen pelaa Lappeenrannassa debyyttipelinsä ritaripaidassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Roberts Jekimovs 2 5 7
2.Ville Koho 3 3 6
3.Anssi Löfman 3 2 5
4.Pauli Levokari 0 2 2
5.Juha Koivisto 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle