HPK on löytänyt sputnikien radiotaajuuden

LIIGA / Ennakko
Samu Perhonen on ollut HPK:n maalilla kuin muuri.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Hämeenlinnalaisesta TV- ja radiokaupasta löytynyt radiotaajuuden häiritsin on osoittautunut tällä kaudella HPK:lle tärkeäksi kapistukseksi idän sputnikeita vastaan. Jo kolmesti tällä kaudella HPK on syöstänyt sputnikit lentoradaltaan.

Perjantaina pelatun keskinäisen kamppailun HPK käänsi itselleen nousten kolme minuuttia ennen päätössummeria tasoihin ja aina voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen.

Ennen HPK-ottelua SaiPa oli voittanut kymmenestä edellisestä kamppailustaan seitsemän ja piti hallussaan Liigan parhaan vierasjoukkueen titteliä. Tappion myötä SaiPa valahti sijalle kolme samaisella listalla.

HPK puolestaan paransi eilisellä voitollaan asemiaan niin itse sarjataulukossa kuin kotiotteluiden taulukossakin. Voitollaan se kipusi sarjataulukossa ohi Espoon Bluesin sijalle 13.

Ratkaisukohdat

Kumpikin joukkue on palannut joulutauolta esittäen piristyneitä otteita. SaiPa on onnistunut etenkin vieraskentällä napsimaan pisteitä, mutta HPK on onnistunut myös kotonaan keräämään tärkeitä sarjapisteitä kamppaillessaan paikasta pudotuspeleihin.

SaiPan tulikuuma ketju on ollut David McIntyren johtama ykkösketju, jossa kanadalaisen lisäksi Tommi Jokinen ja Liigan maalipörssiä johtava Chad Rau ovat tehneet alkukaudella tuhojaan. Eilisessä kamppailussa HPK onnistui kuitenkin pimentämään SaiPan ykkösnyrkin yhtä tilannetta lukuunottamatta.

HPK:lle eilinen voitto ei kuitenkaan tullut helpolla. Etenkin ylivoimalla sen olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan ottelu, sillä toisessa erässä SaiPa suorastaan tarjosi voittoa hämeenlinnalaisille neljällä peräkkäisellä jäähyllä.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Pasi Arvonen tuskailikin eilisen ottelun jälkeen joukkueensa tehottomuutta ylivoimalla.

- Neljä ylivoimaa jos saa melkein putkeen painaa, niin pitää tulla kyllä maali. Meni todella väkinäiseksi, mietiskeli Arvonen eilen ottelun jälkeen.

Tilastopoiminnat

HPK:sta on tullut SaiPalle varsinainen riesa. Sarjan tyvipäässä kamppaileva HPK on onnistunut kaatamaan kaikissa kolmessa kohtaamisessa idän sputnikit. Huomioitavaa on, että kaksi kolmesta kamppailusta on päätetty voittolaukauskilpailussa.

Oman mausteensa tuohon huomioon tuo kuitenkin se, että SaiPa on ottanut joulutauon jälkeen pisteitä jokaisesta kotiottelustaan.

Seuraa Heitä

Adam Zboril #38 |

Vasen laitahyökkääjä

Mikäli perjantaina sairaana olleet Sami Venäläinen ja Kim Strömberg eivät tervehdy lauantaiseen kamppailuun, esiintyy tšekkilupaus suurella todennäköisyydellä ensimmäistä kertaa Kisapuistossa SaiPa-paita yllään.

Samu Perhonen #43 |

Maalivahti

KalPasta lainasopimuksella pelaavasta Perhosesta on tullut todellinen kultakimpale maalivahtiongelman kanssa painineelle HPK:lle.

» Lähetä palautetta toimitukselle