Lauantai illan huumaa

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannassa nähdään lauantaina harvinainen ottelu, kyseessä on SM-liigan kärkiottelu kun SaiPa ja HIFK ottavat toisistaan mittaa.

Ja se jatkuu ja jatkuu...

Kisapuiston ylpeys ei ole vielä tällä kaudella tappion karvasta kalkkia varsinaisella peliajalla niellyt. Mitä pidemmälle sarja etenee sitä kovemmin vastustajat yrittävät alkukauden komeettaa tiputtaa maan pinnalle. Yrittäjiä on ennen lauantaita ollut jo yhdeksän kappaletta, mutta ainoastaan Jokerit on jatkoaikavoitollaan saanut Sputnikeilta kaksi pistettä, muut ovat jääneet nollaan taikka yhteen.

SaiPan aseena on ollut hyvin liikkuva joukkue sekä toimiva joukkuepuolustus, jokainen pelaaja laittaa joka ilta itsensä likoon ja tulokset ovat näkyneet tulostaululla. Toki joukkueessa on myös mies jota pidetään kenties liigan parhaana pelaajana, Vladimir Machulda, ja "Vallu" on monesti se asia joka ratkaisee vastustajan ja SaiPan paremmuuden. Mutta edelleenkin on muistettava että jääkiekko on joukkuepeli ja voittoja ei saavuteta yhden tai kahden miehen panoksella, vaan siihen tarvitaan kaikkien panos.

Vastaan luisteleva HIFK on ollut SaiPalle yleensä vaikea vastustaja, eikä vähiten joukkueen kovan pelityylin takia. Kovat taklaukset ja muutenkin sääntöjen rajamailla pelaaminen on useasti hyydyttänyt ja kipsannut keltamustien pelin. Mutta on myös nähty pelejä joissa HIFK on kuluttanut jäähypenkkiä ja SaiPa on takonut maaleja.

Alkukauden toinen kummajainen

Jos on SaiPa yllättänyt jääkiekon seuraajat hyvällä pelillään niin keskustelua on herättäneet myös petopaidat. Joukkueen sarjasijoitus tuskin on yllätys, sillä sen verran nimivahva joukkue on kasassa, mutta tapa jolla punanutut ovat pisteet kasanneet on erikoinen. HIFK on tehnyt eniten maaleja sarjassa ja pelannut erittäin viihdyttävää hyökkäävää peliä. Kääntöpuolena myös omiin on mennyt kiekko useammin kuin millään muulla joukkueella.

Osansa HIFK:n hurlumhei peleihin on varmasti joukkueen huonolla puolustuspelillä, mutta suurin epäonnistuja löytyy kuitenkin maalin suulta. Tom Draper ei ole ollut lähelläkään sitä tasoa, jota HIFK häneltä odotti. Sen sijaan miehelle on ajoittain mennyt selän taakse kiekkoja, jotka moni teini-ikäinen junnuvahtikin olisi ottanut kiinni.

Suuri ottelu?

Monet odottelevat lauantain pelin nousevan niin sanotuksi suureksi otteluksi. Ja tämä on tietysti erittäin mahdollista. Jypille kotonaan puhtaasti hävinnyt HIFK on varmasti ärsytetty ja hyvin valmistautunut. Ilveksen myöskin puhtaasti kellistänyt SaiPa sen sijaan ei ole osoittamassa merkkejä että tahti olisi hyytymässä. Näistä lähtökohdista voidaankin peliltä odottaa todella paljon.

Tunnelmaa Kisapuiston pömpelistä tuskin tulee puuttumaan sillä Helsingistä on saapumassa suuri ja äänekäs punapaitainen kannattajajoukko. Myös lappeenrantalaiset ja muut lähialueen asukkaat ovat heränneet SaiPan menestykseen ja ovat myös saapumassa sankoin joukoin halliin. Tiedossa on siis hikinen ilta myös katsomon puolella. Minkälaisen pelin täyteen ahdettu halli näkee on arvoitus ja sehän on juuri urheilun suola.

» Lähetä palautetta toimitukselle