Isot pahat kissat SaiPan vieraaksi

LIIGA / Ennakko
SaiPan sarja jatkuu kotiottelulla HIFK:ta vastaan. Isot pahat punaiset pedot saapuvat Kisapuistoon varmasti sarjapisteiden metsästys ja kauden avausvoiton ottaminen mielessään, mutta SaiPallakin on varmasti sanansa sanottavana. SaiPa reiluna kotijoukkueena antanee tasoitusta vierailijoille, koska joukkueen 1-tykki Vladimir Machulda mitä suurimmalla todennäköisyydellä parantelee nivusvammaansa joko katsomossa tai kotisohvalla.

SaiPa on jo yhden voiton tämän kauden runkosarjassa ottanut. JYP kaatui avauskierroksella reiluin 7-3 lukemin ja SaiPan peli oli lupauksia herättävää. Kiekko liukui kauniisti mieheltä miehelle ja JYP oli helisemässä. Toisella kierroksella Ilves palauttikin sitten SaiPan jään pinnalle Hakametsässä ja naputti taululle 5-3 lukemat.

HIFK avasi kauden Ilmalassa Jokereiden vieraana ja kotiinviemisinä oli yksi piste 3-3 tasurin ansiosta. Sunnuntaina tv-pelissä Tappara kävi sitten nöyryyttämässä IFK:ta tämän kotihallissa ja korjasi molemmat pisteet matkaansa.

Maalivahtivalinta ratkaisee?

SaiPan maalivahtivalinta on suuren mielenkiinnon kohteena. Jarmo Myllys ei vakuuttanut JYPpiä vastaan, mutta toisaalta Juha Kuokkaselle meni neljästä ensimmäisestä laukauksesta kaksi sisään Tampereella lauantaina. Kuokkasen tilalle kaukaloon tullut Myllys ottikin kiekkoja kiinni paremmalla lopputuloksella.

Kuokkasellekin pitää kuitenkin saada pelejä alle, joten maalivahtivalinta on
kinkkinen. Ratkaisu tästä tehtäneen vasta ottelupäivän aamuna alkuviikon harjoituskunnon mukaan.

IFK:lla tilanne on hieman samanlainen. Dave Stathos on kantanut torjuntavastuun kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta myös Timo Laaksoharju tarvitsee peliminuutteja.

Nielikäinen suurennuslasin alla tässä ottelussa

Nykypäivän jääkiekossa suuri osa maaleista tehdään ylivoimalla. Molempien joukkueiden täytyy välttää turhia jäähyminuutteja, vaikka perinteisesti SaiPan ja IFK:n otteluissa pieniä vääntöjä onkin tapahtunut.

Tässä ottelussa mielenkiintoa ja värinää tuo myös Pasi Nielikäisen pelaaminen. Nielikäinen on niin IFK:n näköinen pelaaja kuin olla ja voi, mutta tässä ottelussa ja tällä kaudella Nielikäinen kantaa SaiPan paitaa päällään.

Ainakin Nielikäinen odottaa illan ottelu mielenkiinnolla, paikalliseen Etelä-Saimaaseen antamiensa kommenttien perusteella.

– HIFK:ssa piti olla viimeisen päälle idiootti, kertoili Nielikäinen mm. viimeisimmässä haastattelussaan kyseisessä lehdessä.

– Nyt pitää näyttää, mitä ne ovat menettäneet, jatkoi Nielikäinen jutusteluaan entisestä seurastaan IFK:sta.

Se joukkue, kumpi pystyy paremmin säilyttämään hermokontrollinsa ja välttämään turhia jäähyjä, on varmasti vahvoilla tässä ottelussa.

IFK:lla vahva hyökkäys, Karalahti ilmeisesti poissa puolustuksesta

Kaikki odottavat vesi kielellä Jere Karalahden paluuta liigakaukaloihin. Tässä ottelussa kyseistä tapahtumaa ei varmaan nähdä, sillä joukkueen valmentaja Hannu Aravirta ei pidä Jeren pelaamista todennäköisenä vielä tässä ottelussa. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä IFK odotteleekin, että Jere tekee paluunsa kotikaukalossa: "Hyvät Naiset ja Herrat, tervetuloa kotiin Jere!"

IFK:n hyökkäyksessä suurin mielenkiinto kohdistuu 1-ketjuun Timo Pärssinen - Brett Harkins - Kimmo Kuhta. Kyseinen ketju on ollut IFK:n vahvin ja tehokkain kauden alussa. Joonas Vihko ja Roman Vopat ovat myös pelaajia, joilta voi odottaa tulosta.

Harjoituskaudella tehokkaasti vääntänyt Martin Spanhel on sulautunut massaan eikä mies ole esittänyt mitään. IFK:ssa ulkomaalaispelaajat ovat olleet yleensä helpohkosti liipaisimella, joten otteiden olisi syytä parantua.

Puolustukseen IFK:lla on heittää Toni Söderholmia, Ladislav Benysekiä ja Jarno Kultasta vain muutamia nimiä mainitakseen. Kova tulee siis SaiPan pojilla olemaan savotta, jotta IFK:n maalille muuten kuin makailemaan mentäisiin.

SaiPan ratkaisijat

SaiPassa ratkaisuja voi odottaa ehkä hieman yllättäviltäkin nimiltä. Mestiksen viime kauden maalikunkku Sami Kaartinen on rankaissut sekä JYPpiä että Ilvestä vastaan.

Samoin Timo Hirvonen on onnistunut molemmissa peleissä tällä kaudella, joten mitään syytä putken katkeamiseen ei ole perusteltavissa.

Kalle Kerman ja hänen loistava laukauksensa ovat sellainen yhdistelmä, että maaleja voi odottaa tuoltakin saralta.

SaiPan puolustus on hieman pienikokoinen ja vaikeuksia saattaakin tulla siinä tilanteessa, kun IFK:n "isot pojat" ajavat vahvasti SaiPan maalin eteen.

Veikkaus

Ja loppuun tietenkin aivan ilmainen pitkävetovihje. Ottelusta on odotettavissa vahva vääntö. Vladimir Machuldan puuttuminen ottelusta kääntää vaakakuppeja IFK:n suuntaan, mutta ei niin reilusti, etteikö tiukkaa vääntöä olisi odotettavissa.

Tasapeli ei todellakaan olisi yllättävä lopputulos varsinaisen peliajan jälkeen!

» Lähetä palautetta toimitukselle