Hurmos vastaan epätoivo - nouseeko IFK vielä taisteluun?

LIIGA / Ennakko
Kisapuisto valmistautuu ottamaan vastaan pudotuspelikiekkoa ensi kerran seitsemään vuoteen.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Pudotuspelien Villi kortti-kierroksen toisen kierroksen kamppailussa on paljon pelissä. Perjantai-ilta huipentuu loppuunmyydyssä Kisapuistossa, jossa SaiPalla on mahdollisuus lähettää Helsingin IFK kesälomille.

SaiPa palasi SM-Liigan pudotuspeleihin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Hienon kauden pelanneet lappeenrantalaiset osoittivat avauskamppailussa, ettei SaiPa ole tullut pudotuspeleihin vain keräämään kokemuksia.

Tämän sai huomata kahdeksantena pudotuspeleihin lähtenyt IFK, joka oli pelillisesti suurimman osan ottelusta SaiPan jaloissa. Tommi Jokisen ansaitun tasoituksen jälkeen Markus Poukkula päätti ottelun keltamustaan riemuun ajassa 66.20.

Ottelu jätti Raimo Summasen suojateille paljon petrattavaa. Helsinkiläiset dominoivat halutessaan fyysisyydellään ja SaiPan periksiantamaton luistelu on pysäytettävissä, mutta avauskamppailussa nähdyllä peli-ilmeellä IFK ei pelaa perjantain jälkeen enää otteluakaan.

Mikä sitten neuvoksi?

Idän jättiläinen nousi ansaitusti voittajaksi torstaina ja vasta nyt nähdään, kanavoiko SaiPa kovan hurmoksensa ja kiekkobuuminsa pysäyttämättömäksi voimavaraksi, vai meneekö pudotuspelikokemukseltaan erittäin kokematon joukkue kipsiin, kun "on jo jotain hävittävää".

Molemmilla joukkueilla on rutkasti parannettavaa kiekkovarmuudessa ja yleensä kiekollisessa pelissään, sillä avausottelu oli kiekollisesti hyvin vaatimaton kamppailu. Pelin näkyvimmät hahmot löytyivätkin pudotuspelien tapaan alemmista kentistä. Ville Hämäläisen hyökkäysketju pelasi kauden parhaan ottelunsa.

Samaa ei voi sanoa IFK:n ulkomaalaishyökkääjien touhuista. Joël Perrault ja ykkössentterinä torstain otteluun lähteneellä Corey Elkins eivät voi olla varmoja paikastaan kokoonpanossa jatkossa, sillä niin surkeasti kaksikko esiintyi Helsingissä.

Punaisten pelaajistolta vaadittaisiin vaikean kauden pelanneen Toni Söderholmin kaltaista esimerkkiä ja todellista tasonnostoa tiukassa paikassa. Upean tahtomaalin SaiPan verkkoon niitanneella Söderholmilla on paljon näytettävää, niin itselleen kuin muulle joukkueellekin. Joukkue tarvitsisi enemmän Joni Ortion kaltaisia tasaisia huipputason suorittajia.

Perjantai-ilta määrittää, löytyykö HIFK:sta sisua kääntää koko kausi voitolliseksi, vai päättyykö epämääräinen sekoilu ja pelillisen identiteetin etsintä jo tässä vaiheessa.

Seuraa Heitä

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Runkosarja oli ja meni, mutta pelaa tyylilleen uskollisesti upporikasta tai rutiköyhää. Jakoi Helsingissä sekä loistavia, että vaarallisia syöttöjä. Hankki vastustajalle jäähyjä, mutta otti itse pelin typerimmän. Piti muutoin hermonsa hyvin kurissa.

Toni Söderholm #26 |

Puolustaja

Aivan upea esitys torstaina ja todellinen esimerkki. Saako puhallettua uskoa myös muuhun joukkueeseen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 4 0 4
2.Brad Moran 1 3 4
3.Juha Koivisto 1 2 3
4.Markus Poukkula 2 1 3
5.Per Savilahti-Nagander 0 2 2
HIFK M S P
1.Toni Söderholm 1 5 6
2.Eero Somervuori 2 3 5
3.Joakim Eriksson 1 3 4
4.Kimmo Kuhta 0 3 3
5.Arttu Luttinen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle