BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Viimeinen rypistys

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannassa kevätkauden startissa iskevät yhteen SaiPa ja Blues. Vieraspelaamiseensa ryhtiä viime aikoina saaneet espoolaiset ryöstivät viimeksi reilu kuukausi sitten kaksi vieraspistettä Kisapuistosta, joten SaiPalla on ottelussa revanssin makua.

Kuntokäyrät

SaiPa pelasi ennen maaottelutaukoa huiman jakson, jossa joukkue marssi pisteille kahdeksassa ottelussa perättäin. Putki katkesi juuri ennen taukoa Oulussa, kun tasainen kamppailu kääntyi tehokkaasti maalipaikkansa käyttäneiden Kärppien hyväksi varsinaisella peliajalla.

Blues katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa urhautuvalla joukkuepelaamisella Tampereelta, mutta hävisi jälleen jatkoajalla vahvavireisen IFK:n puristuksessa juuri ennen taukoa. Espoolaisilta ottelu oli vahva, mutta edes loistavan maalivahtinsa Patrick Galbraithin paluu tolppien väliin ei auttanut helsinkiläisten yksilötaidon edessä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja voitot ovat Bluesille 2-1. Tiistain kohtaaminen on joukkueille jo kolmas Lappeenrannassa, jossa SaiPa on vienyt sarjapisteet 4-2. Molempia otteluita on yhdistänyt se tosiseikka, että espoolaisten lähtö otteluihin on ollut valovuoden SaiPaa edellä. Maalisaldo näiden kahden ottelun avauseristä on Bluesille tyrmäävästi 4-1, joka antaa aihetta mietiskelyyn kotijoukkueen valmennukselle.

Ensimmäisessä taistelussa SaiPan liike ja kiekollinen iloisuus riittivät täyteen pistepottiin, mutta toinen osa kamppailtiin pitkän kaavan kautta aina voittomaalikilpailuun saakka. Tulos oli SaiPalle totutun tyly, sillä Blues vei lisäpisteen Toni Kähkösen onnistumisella ja Galbraithin torjunnoilla.


Kamppailupelaamista ja taklauksia tiedossa.

Ratkaisun paikat

Harjoittelun, levon ja henkisen valmistautumisen harmonia on aina avainosassa pidemmän pelitauon jälkeen, eikä tiistainen kamppailu tule tekemään muutosta. Bluesin kulisseissa myrskyää, mutta tämä tuskin tulee vaikuttamaan tippaakaan kenttätapahtumiin tai pelaajien mieliin. Joukkue harjoitteli tauolla huonosti toiminutta erikoistilannepelaamistaan, joten nähtäväksi jää, löytyykö jo SaiPaa vastaan ylivoimaan lisää tekemisen meininkiä.

SaiPa haki rentoutta tauolta palaamiseen ulkojäiltä, kun joukkue vietti sunnuntain jääharjoituksensa Kisapuiston jääkentällä. Espoolaisten tullessa kylään meno voi avauserässä olla yhtä kylmää, jos meno ei parane aiempien otteluiden avauseristä.

Lappeenrantalaisten pelistä ei löydy tällä hetkellä suurta moitittavaa pientä maalinteko-ongelmaa lukuunottamatta ja joukkue taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Blues on jatkopeleihin vahvasti menossa, sillä SaiPan ja Bluesin välinen piste-ero on 12 pistettä ja Tappara vaanii 9 pisteen päässä. Tupelointiin ei Espoossa tule olemaan varaa, sillä muutamalla lisätappiolla ja kilpakumppanien voittoputkella asetelmat vaihtuvat nopeasti.

Kokoonpanot

SaiPan terveystilanne on kohtalaisen hyvä, sillä joukkueen vahvuudesta puuttuu varmuudella ainoastaan Anssi Löfman. Puolustaja Jere Pullin polvi on vihoitellut jo tovin ja pelaaminen on edelleen epävarmaa.

Vierailija Bluesin terveystilanne on paranemaan päin, mutta joukkueelta ovat sivussa Teemu Ramstedt ja loppukauden huilaava Petri Lammassaari.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 3 1 4
2.Per Savilahti-Nagander 1 2 3
3.Ville Koho 0 3 3
4.Jarno Koskiranta 0 3 3
5.Tomi Leivo 3 0 3
Blues M S P
1.Tommi Huhtala 1 3 4
2.Roope Talaja 1 1 2
3.Camilo Miettinen 1 1 2
4.Joakim Eriksson 0 2 2
5.Juuso Ikonen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle