Syöksylle jatkoa

LIIGA / Ennakko
Tiistai-illan kamppailussa on vain yksi suosikki ja se on hyvää kautta pelaava Espoon Blues. SaiPa on kontannut oikein kunnolla viimeisimmät kotipelinsä ja tähän peliin olisi syytä löytyä jostakin uutta puhtia tai ei hyvältä näytä.

Tuska on kotijoukkueella kova, jalka ei liiku ja koko pelipaketti on täysin sekaisin. Omassa päässä sinkoillaan kuin päättömät kanat ja tästä syystä hyökkäyksiin lähdöt eivät onnistu. Jos hyökäämään päästään, joudutaan kiekko useasti lyömään päätyyn keskialueelta ja kun ketään ei ole menossa perään niin tulos jää laihaksi.

Mutta mikä avuksi että kierre katkeaa? Vanha klisee pätee tässäkin, paluu yksinkertaiseen lienee toimivin ratkaisu ongelmaan. Alkukaudesta SaiPan huippuunsa hiottu yksinkertainen pelityyli sai ihailevia kommentteja muilta valmentajilta. Tällä hetkellä SaiPan peliä ei kannata ihailla tai voi pian huomata olevansa työtön, jos on valmentaja.

Ketjukokoonpanoja on viime otteluissa sekoiteltu vaikka miten, mutta mistä löytyisi sellaiset koostumukset että putki katkeaa? Tarvitaanko muutoksia pelaajistoon vai tapahtuuko herätys muuten? Kaksi vapaapäivää viikonloppuna teki varmasti hyvää joukkueelle, toivottavasti huilatessa palautui mieleen alkukauden toimiva pelisysteemi.

Blues pelaa hyvin

Alkukaudesta vaisuhkoja otteita esittänyt Blues on saanut viime aikoina pelin kulkemaan ja pisteitä on kertynyt hyvällä tahdilla niin kotona kuin vieraissa. Muutama onnistunut ostos pelaajistoon ja sijoitus on noussut kohisemalla. Kirkkaimpana tähtenä häärii Jan Caloun, joka on aiemminkin osoittautunut SaiPalla pahaksi pidettäväksi. Viime aikoina Caloun ei kuitenkaan ole ollut ainoa onnistunut espoolainen, vaan ratkaisuja on tullut koko joukkueelta.

Bluesin peli muistuttaa monessa mielessä SaiPaa kauden alussa, on yksi tähti jota muu joukkue tukee onnistuneesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle