Sekoittaako Blues SaiPan kotivireen?

LIIGA / Ennakko
SaiPa on ollut viime vuosista poiketen alkukaudella vaarallinen kotijoukkue. Jo kerran tällä kaudella SaiPaa kyykyttänyt sarjakutonen Blues laittaa lauantaina lappeenrantalaiset kovaan testiin.

Kuntokäyrät

SaiPa on pelannut viime aikoina kaksijakoisesti. Vieraissa ei ole kulkenut aivan toivotulla tavalla, mutta kotiotteluistaan lappeenrantalaiset ovat repineet kelpo esitysten jälkeen pisteitä. Viimeisen kolmen kotiottelun saldona on 7 pistettä, kun Ilves ja Lukko kaatuivat selvin lukemin ja TPS oli etevämpi voittomaalikilpailun jälkeen.

Vierailija Blues on ollut tällä viikolla voittamaton, kun ensin tiistaina Tommi Huhtala ratkaisi kaksi pistettä espoolaisille niin ikään voittomaalikilpailun jälkeen JYPiä vastaan ja perjantaina taipui Tappara puhtaasti 3-0. Vieraskaukalossa espoolaiset eivät ole kahdessa edellisessä ottelussaan juhlineet, sillä Blues tehtiin aseettomaksi ensin Tapparan ja sittemmin Jokereiden toimesta.


Tuttu näky viime vuodelta - Lammassaari tuulettaa Kisapuistossa.

Ratkaisun paikat

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana jo kertaalleen Espoossa ja tuolloin Blues oli etevämpi maalein 3-2. Espoolaisten ylivoima oli ottelussa murhaavaa, mutta sittemmin joukkueella on ollut ongelmia vastustajan jäähyillessä.

Vastuun siirtelyyn sortuvat espoolaiset tuhrivat Tappara-ottelussa jälleen pitkän kahden miehen ylivoimansa. SaiPan alivoima on ollut alkukaudella surkeaa, joten nähtäväksi jää, miten espoolaisten pakkopeli pyörii lauantaina Kisapuistossa.

SaiPa oli ylivoimillaan Espoossa heikko ja oman panoksensa tähän on antanut sinipaitojen mainio alivoimapelaaminen. Loistavan alivoimahyökkääjänsä Toni Kähkösen johdolla Blues piti SaiPan viisikkoa ajoittain lähes pilkkanaan.

Pitkälti ottelun ratkaisu käydään myös tunnepuolella, sillä SaiPalla on ottelussa näytön paikka työteliästä Bluesia vastaan. Kumpikaan joukkue ei perinteisesti anna väännöissä periksi ja ottelun voittaja on suurella todennäköisyydellä enemmän mustelmia kerännyt joukkue.

Lappeenrantalaisilla on takanaan huono vierailu Lahdessa, jossa SaiPasta ei ollut vastusta Pelicansille. Nyt takana on viikon huili otteluista ja virtaa riittää lyödä kaikki kotiyleisön edessä peliin. SaiPalla on kotonaan kulkenut, miten käy lauantaina?

Kokoonpanot

SaiPalta poissa kokoonpanosta ovat puolustaja Jere Pulli sekä hyökkääjät Elmeri Kaksonen ja Antti Aarnio. Pulli joutui leikkauspöydälle urheilijan tyrän vuoksi ja Aarnio parantelee polvivammaansa vielä viikkojen ajan. Kaksosen polvivamma ei ole niin paha, mutta vielä lauantaina hyökkääjää ei nähdä kaukalossa.

Sivussa on myös jalkavammasta kärsivä puolustaja Brian Salcido.

Bluesin puolelta poissa ovat varmasti hyökkääjät Valtteri Virkkunen ja Matti Järvinen. Roope Talaja tippui pois kokoonpanosta Tappara-ottelun alla ja hyökkääjältä jää Lappeenrannan ottelu väliin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Roberts Jekimovs 2 3 5
2.Ville Koho 1 4 5
3.Jesse Saarinen 1 4 5
4.Anssi Löfman 5 0 5
5.Pauli Levokari 1 3 4
Blues M S P
1.Teemu Ramstedt 0 3 3
2.Toni Kähkönen 1 2 3
3.Kristian Kuusela 2 1 3
4.Ville Varakas 1 2 3
5.Tomi Sallinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle