Jatkuuko Bluesin hyvä vire Lappeenrannassa?

LIIGA / Ennakko
Blues oli viime kaudella selvästi niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa.
Kuva © Kalle Mantere kalle.mantere@jatkoaika.com
SaiPa saa Kisapuistoon vieraaksi sarjakärki Bluesin, joka on aloittanut kauden kahdella voitolla.

Lappeenrannan tiistai-illassa on tarjolla todellista taistelukiekkoa, kun yritteliästä ja intensiivistä kiekkoa pelaavat joukkueet iskevät yhteen. Isäntä SaiPa aloitti kauden voitolla KalPasta, mutta kompastui niukasti Kärpille Oulussa.

Joukkueen pelaaminen on ollut nousujohteista, mutta SaiPaa on vaivannut tehottomuus ylivoimalla ja maalipaikoissa. Oulussa sputnikit onnistuivat maalinteossa ylivoimalla sentään kerran, kun kivitalon kokoinen Olavi Vauhkonen otettiin ylivoimaryhmitykseen mukaan ja Vauhkonen survoi kauden avausmaalinsa.

Sarjaa viidellä pisteellä johtava Blues on saanut levätä perjantaista lähtien ja espoolaiset tarvitsevatkin kaiken energian kaukaloon SaiPaa vastaan. Fiksu ja kärsivällinen vieraspelaaminen Helsingissä IFK:n kotiluolassa toi kauden ensimmäisen vierasvoiton.

Kapteeni Kim Hirschovitsin kaksi maalia Helsingissä ja Miro Aaltosen kolme osumaa TPS:n verkkoon herättävät lupauksia hyvästä kaudesta ja odotukset ratkaisuvoiman riittämisestä paranevat.

Kamppailupelaamista ja taklauksia luvassa

Bluesin ja SaiPan pelityylit eivät eroa suuresti toisistaan ja ottelu ratkaistaan tiistaina niin kutsutuilla sota-alueilla. Lappeenrannassa on kesän aikana panostettu maalineduspelaamisen tärkeyteen ja tällä kaudella SaiPan maalinedustalle ei ole kiva mennä.

Tähän Bluesilla on toki vastata fyysisellä hyökkäyskalustolla, josta etenkin Siim Liivikin johtama nelosketju on vastannut mainiosti huutoon. Bluesin isokokoinen puolustus on hoitanut hommansa toistaiseksi hyvin, mutta espoolaiset saavat olla SaiPan luisteluvoimaisen joukkueen kanssa tarkkana.

Viime kaudella Blues hallitsi lähes suvereenisti joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia vieden neljästä ottelusta pisteet lukemin 11-1. Nähtäväksi jää, joko SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen on keksinyt tälle kaudelle lääkkeet Bluesin kaatoon.

Ykkösketjun Patrick Davis ja kakkoskentässä viilettävä Janne Tavi ovat vielä ilman täysosumia. Pelicansissa 16 maalia viime kaudella ampunut Tavi ei ole vielä päässyt aivan totutunlaiseen lentoon. Nämä maalintekovastuusta nauttivat pelaajat haluavat varmasti avata piakkoin maalitilinsä uudessa seurassaan.

Kokoonpanot

Oman hämmennyksensä ottelun alla on aiheuttanut Bluesin maalivahtitilanne. Espoolaisten ykkösveskari Mikko Koskinen on huhujen mukaan siirtymässä KHL:ään. Pelaako Koskinen vielä Lappeenrannassa?

SaiPalta tolppien väliin palaa Jussi Markkanen. Poissa on vielä vammojaan paranteleva Ville Hämäläinen.

Seuraa Heitä

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Harjoituspelit sujuivat kohtalaisesti, mutta nyt on aika onnistua myös tosipeleissä. Ei ole ollut vielä terävimmillään.

Mikko Koskinen #19 | Lugano

Maalivahti

Kuinka kauan Koskinen vielä pelaa Bluesin riveissä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Patrick Davis 2 2 4
2.Jesse Mankinen 2 2 4
3.Ville Koho 1 3 4
4.Per Savilahti-Nagander 2 1 3
5.Markku Flinck 0 2 2
Blues M S P
1.Kim Hirschovits 2 2 4
2.Eetu Pöysti 1 3 4
3.Miro Aaltonen 3 1 4
4.Tommi Huhtala 2 1 3
5.Tomi Sallinen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle