Ensimmäinen kotikoitos

LIIGA / Ennakko
Lauantaina saadaan sitten avatuksi Lappeenrannassakin kausi SM-liiga otteluiden osalta. Idän ihmeen vieraaksi saapuu jälleen kerran rajusti joukkueeseensa panostanut Espoon Blues.

Avaus lupauksia herättävä

SaiPa avasi muista joukkueista poiketen kautensa vasta torstaina ja aivan mukavasti avasikin. Hopeajoukkue Tapparan vieraana joukkue pelasi tarkkaa ja yritteliästä peliä joka tuotti yhden sarjapisteen tasapelin muodossa. Monilta tahoilta SaiPan peliä on kuvailtu sanoilla joita ei monasti viime kaudella kuultu. Yritteliäs, vauhdikas, tarkka puolustuspeli muutaman mainitakseni. Tämä onkin suloista musiikkia monen SaiPan kannattajan korville.

Vaikka tulos Tampereelta olikin tyydyttävä useimmille, niin myös jotain huonoa pelissä tapahtui. Ja tämä oli tietysti monia pelin jälkeen askarruttanut Vladimir Machuldan loukkaantuminen. Pistelinko satutti kyynärpäänsä ottelun ensimmäisessä erässä ja joutui jättämään pelin kesken.

SaiPaa on pidetty yhden miehen joukkueena, mutta ainakaan Tampereella tuon yhden miehen puuttuminen ei Sputnikkeja lannistanut. Ilman suurinta tähteäänkin pystyttiin nousemaan kahdesti tappioasemasta tasatilanteeseen, tämä kertoo varmasti jotain joukkueen henkisestä tilasta. Takaiskujen tullessa eivät päät painu, vaan lähdetään taistelemaan entistä kovemmin.

Launtain ottelusta sopiikin SaiPan osalta odottaa vauhdikasta ja yritteliästä peliä. Joukkue haluaa näyttää että Kisapuisto on jälleen vaikea paikka vierailijalle. Lauantaina nähtäneenkin taas tuttu SaiPan alkuminuuttien rynnistys, jonka aikana vastustajalta otetaan luulot pois.

- Tarkoitus on pelata railakasta hyökkäyspeliä ja omassa päässä ollaan hereillä ja pelataan tarkkaa puolustuspeliä, kertoili SaiPan kakkosvalmentaja Hannu Järvenpää.

Maalivahtikaksikosta Hakametsässä tulessa oli Juha Kuokkanen, joka onnistuikin pelissä mainiosti ja vastuuta on tulossa lisää.

- Juha Kuokkanen osoitti Tampereen pelissä hyviä otteita ja tullee jatkamaan maalinsuulla myös lauantaina. Muutoksia hyvin pelanneeseen joukkueeseen ei siis ole tulossa.

Ei niin odotettu alku

Jos yllätti SaiPa monet ensimmäisen ottelun esityksellään, niin sitä on tehnyt myös Blues kahdessa ensimmäisessä pelissään. Kesällä muun muassa Juha Ylösen, Marko Tuomaisen ja Sebastian Sulun joukkueeseensa hankkinut Blues on ollut kaudenalusveikkauksissa yksi suosikkiosaston joukkueista.

Avauspelissään Oulussa Blues oli pitkään kiinni voitossa, mutta lopun hölmöly kostautui ja tulokseksi tuli tasapeli. Kotipelistä Jypiä vastaan odotettiin voittoa, mutta pirteästi kautensa aloittaneet hurrikaanipaidat veivätkin pisteet mukanaan.

Useampana vuotena rajusti satsannut mutta kehnosti menestynyt Blues näyttääkin olevan jälleen samalla tiellä. Tosin kautta on takana vasta kaksi peliä, joten muutoksia ehtii vielä tapahtua moneen suuntaan. Varmaa on että kolmas voitoton peli kauden alkuun antaisi lisäpontta niille väitteille että Blues ei menesty tänäkään vuonna. Eräs Bluesin peliä piristävä seikka saattaa olla SaiPa pelin jälkeen pelikiellosta vapautuva tsekkitaituri Jan Caloun, joka kärsii vielä lauantaina keväällä saamaansa pelikieltoa.

Blues lähtenee Lappeenrannassa pelaamaan yksinkertaista ja nöyrää kiekkoa, jotta joukkueen voittosarakkeeseen tulisi nollan tilalle merkinnäksi ykkönen.

Joukkueiden kokoonpanot:SaiPa1. Kenttä

Teemu SomppiPekka TirkkonenLubomir Vaic

Petri KokkoAki Tuominen2. Kenttä

Joni Yli-TorkkoAki UusikartanoAigars Cipruss

Matti HanaAntti Hulkkonen3. Kenttä

Teemu RiihijärviMika KauppinenMika Skyttä

Frantisek BombicHarri Tikkanen4. Kenttä

Kalle KermanVille Koho

Juha Pursiainen - Antti Weckström


Maalissa

Juha Kuokkanen

(Tomas Duba)Blues1. kenttä

Teemu Elomo - Juha Ylönen - Niko Nieminen

Juha Gustafsson - Cory Murphy2. kenttä

Markku Hurme - Olli Ahonen - Miika Elomo

Sebastian Sulku - Jiri Vykoukal3. kenttä

Teemu Virkkunen - Kari Kalto - Timo Hirvonen

Rami Alanko - Arto Laatikainen4. kenttä

Tero Määttä - Janne Seva - Jani VirtanenMaalissa

Jarmo Myllys

Mika Oksa

» Lähetä palautetta toimitukselle