SaiPalla revanssin paikka

LIIGA / Ennakko
SaiPa jatkaa omaa hirmuviikkoansa sunnuntaina kohtaamalla kotonaan tv-pelissä Porin Ässät. Kotijoukkueella on latausta ottelussa normaalia enemmän, sillä Ässät on ainoa joukkue, joka on tällä kaudella hakenut Kisapuistosta molemmat pisteet.

Jos on SaiPalla ollut tiukka pelitahti, niin ei ole Ässien otteluohjelma ollut yhtään helpompi. Molemmille joukkueille ottelu on jo neljäs koitos tällä viikolla. Jonkin asteinen väsymys ei voi olla näkymättä ottelussa ja putki tuskin liikkuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuusi pistettä tavoitteena

Nyt kun SaiPa sai vieraissa Pelicansilta kyytiä 2-0, niin viikko on ilman muuta lopetettava voitolla. Tämä nostaisi viikon pistesaldon kuuteen pisteeseen, jota voidaan pitää hyvänä suorituksena. Voiton myötä olisi myös hyvä lähteä maajoukkuetauolle lataamaan akkuja.

Samalla mielellä tulevat vierailijatkin Lappeenrantaan. 1-0-voitto Jyväskylässä antaa varmasti hyvän nosteen tulevaan SaiPa-otteluun. Lisäksi tieto, että Ässät on ainoa joukkue, joka on voittanut tällä kaudella SaiPan Lappeenrannassa antaa tervettä itseluottamusta Patapaidoille. Liiasta hyvänolontunteesta ei liene pelkoa, vaan valmentaja Mika Toivola pitää kaikkien jalat maassa.

Sachl hirveässä vedossa

SaiPan viime peleissä on yksi mies ollut ylitse muiden – Ässistä tullut Petr Sachl. Paremmalla tuurilla ja ketjukavereiden viimeistelyllä pisteitäkin olisi tullut enemmän, sillä niin vakuuttavaa on Sachlin meno ollut. Taustatukea pitäisi Vladimir Machuldan alkaa antamaan ja nousta omalle tasolleen varsinkin viimeistelijänä. Paikkoja on Machuldalla ollut todella paljon, mutta viimeistely on ontunut pelituntuman puuttuessa.

Lisätehoja pitäisi myös alkaa tulemaan Aki Uusikartanon ketjulta. Varsinkin Kalle Kermanin heräämistä on odoteltu ja se näyttikin hyvältä hänen iskettyään kaksi maalia Lukon verkkoon, mutta tahti on jälleen hiipunut. Ehkä ketjua piristäisi Pasi Nielikäisen vaihtaminen johonkin kiekollisempaan pelaajaan?

Hyökkäyksen nuoriso-osasto ja muut konkarit ovat täyttäneet paikkansa hyvin, mutta maaleja hekin voisivat välillä tehdä.

Puolustus ja maalivahtipeli ovat olleet kunnossa tällä viikolla ja omiin onkin mennyt vain neljä maalia kolmessa pelissä. Mielenkiintoista on nähdä kummalle maalivahdeista Petri Skriko antaa tilaisuuden pelata kameroiden edessä. Jarmo Myllys on pelannut kaikissa tämän viikon otteluissa, joten olisiko hänen aika jo levätä?

Ässät liki sarjakärjessä

Vierasjoukkue Ässät on varmasti, tai ainakin hyvin lähellä, liigan kuntopuntarin kärkipaikalla. Viimeisistä kymmenestä kamppailusta joukkue on jäänyt ilman pistettäkään ainoastaan kerran. Joukkue onkin hiipinyt lähes huomaamatta jo liigan kakkospaikalle.

Joukkueen menestyksen takana on ollut Mika Toivolan johtama kurinalainen pelityyli, jossa ei tyylipisteitä kalastella, mutta tulosta tulee. Lisäksi vanhat herrat Martin Bergeron sekä Jari Korpisalo ovat näyttäneet liigaa seuraaville ja heidät liian vanhoiksi ja hitaiksi tuominneille, että virtaa löytyy vielä ja pisteitä tulee. Ässien parhaan ketjun täydentää elämänsä kautta pelaava Marko Kivenmäki.

Kun koko joukkue on puolustanut hyvin, niin se on helpottanut myös ehkä liigan parhaan maalivahdin Scott Langkow’n torjuntatöitä.

Otteluruuhkasta johtuen kamppailusta lienee tulossa vähämaalinen puolustustaistelu, jossa tyylipisteitä ei jaeta. Klassisesti todettuna virheet ja maalivahtien onnistuminen ratkaissee ottelun suuntaan tai toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle