SaiPalla pakkovoiton paikka

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue SaiPa tappelee tiukasti pudotuspeleihin pääsystä. Vierasjoukkue Ässät on menettänyt mahdollisuutensa ja halunsa sinne aivan kokonaan. Kotijoukkueella on ottelussa paljon pelissä ja pakkovoiton peikko istuu tiukasti selässä.

Pakkovoitto on ikävä peikko

Yleensä joukkueet alkavat pakkovoiton edessä puristaa mailaansa entistä tiukemmin. Maalipaikoista puuttuu herkkyys ja peli menee helposti väkinäiseksi puurtamiseksi ilman järjen häivää.

SaiPalla tällainen tilanne saattaa olla aivan mahdollinen tässä ottelussa. Kun SaiPalta vielä puuttuu johtava hyökkääjä Vladimir Machulda loukkaantumisen takia sekä johtava puolustaja Antti Hulkkonen kymppitilin täyttymisen takia, niin ottelusta on odotettavissa melko tuskainen taisto.

Ässät ilman Tähtistä

Markku Tähtinen pyöritti kauniisti Ässien peliä kauden aikaisemmissa koitoksissa Kisapuistossa. Tähtinen oli jatkuvasti SaiPan puolustuksen ja maalivahdin kiusana, mutta tässä ottelussa sama ei tule toistumaan.

Ässät pelaa paineetonta peliä ja kiusaa Ilveksen ja Pelicansien kanssa kärkipään joukkueita sekä pudotuspelipaikoista taistelevia joukkueita.

Tässä piileekin Ässien mahdollisuus. SaiPa puristaa mailaa rystyset valkoisena ja Ässät pelaa rennon letkeää kiekkoa.

Yleisö

Kisapuiston parkkipaikalla ja käytävillä ei ole odotettavissa suurta tungosta.

Parkkipaikka komeilee tyhjyyttään, kun kotikatsomo näyttää hylänneen kauden alun hurmoksesta hyytyneen kotijoukkueen. Katsomossa kovaan ääneen kotijoukkuetta kannattavaa yksittäistä katsojaa katsotaan kuin halpaa makkaraa.

Kotikatsomo voisi tässä ottelussa ensinnäkin todistaa tämän väitteen vääräksi, sekä toisaalta omalta osaltaan toimia kuudentena kenttäpelaajana ja kannustaa SaiPan riehakkaan iloiseen kotivoittoon.

Ennakkoarvio

Ottelu tulee päättymään tiukan taistelun jälkeen jommankumman joukkueen yhden maalin voittoon. Ässät kiusasi SaiPaa ikävällä tavalla jokunen aika sitten kotihallissaan, iskemällä voittomaalin ottelun viimeisellä sekunnilla.

Mikäpä olisi SaiPalta mukavampi tapa maksaa potut pottuina, kuin tehdä sama kotihallissaan?

Ässillä on kuitenkin painava sanansa sanottavanaan tähän ja senpä vuoksi ainakin allekirjoittanut jättää senttinsä taskun pohjalle ja sijoittaa nekin rahat viisaammin kuin pitkäänvetoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle