Katkaiseeko Ässät putkensa?

LIIGA / Ennakko
Torstaina Kisapuistossa voittamaton Saimaan Pallo saa vastaansa hyvästä alkukauden menostaan hyytyneen Porin Ässät. Jäällä nähdään kaksi tappioiden sisuunnuttamaa joukkuetta, jotka kamppailevat pisteistä kynsin hampain.

Sputnikit palasivat tauolta tiistaina vierasotteluun Espooseen Bluesia vastaan. Tuloksena kauden kolmas tappio lukemin 4-2. Vaikka SaiPan vieraspelit eivät olekaan kulkeneet, niin saldo Kisapuistossa on komeaa luettavaa – kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli.

Espoossa paluun kaukaloon teki myös Joni Yli-Torkko, joten kotijoukkueen miehistö on täysin kunnossa. Näin ollen Tuomas Vänttinen palasi A-nuorten mukaan. Nyt kotijoukkuekin saa kokoon neljä luotettavaa hyökkäysvitjaa. Länsi-Auto Areenan jäälle päästyään neloskentän peli toimikin melko hyvin.

Ässät tappiokierteessä

Porilaiset jatkoivat tauon jälkeen siitä mihin jäivät tauolle lähtiessä – eli tappiolla. Edes uusi hankinta Janne Seva ei auttanut, kun sarjajumbo Ilves kävi kuittaamassa pisteet Isomäen jäähallista. Ässien viimeaikojen tulokset ovatkin karmeaa katseltavaa – tappioita on jo viisi putkeen.

Edes hyvin pelannut kanadalaismaalivahti Scott Langkow ei ole pystynyt estämään Ässien tappioputkea. Langkow:n varassa on paljon myös tässä pelissä, sillä kotijoukkue tulee heti alusta alkaen kovalla vauhdilla peliin, mutta hänkään ei pystyne koko peliä voittamaan. Ässien pahimpana ongelmana onkin ollut maalinteko, joka on onnistunut vain viisi kertaa viidessä viime pelissä. Tuolla maalimäärällä ei SM-liigassa pelejä voiteta.

Mitä tulemaan pitää?

SaiPa lähtee selvänä suosikkina otteluun ja kaiken järjen mukaan hallitsemaan peliä, Ässien keskittyessä vastaiskuihin. Kotijoukkueen ylivoima on toiminut hyvin varsinkin kotijäällä ja Patapaidoilla ei olekaan varaa ottaa tyhmiä jäähyjä. SaiPa hoitanee ottelun kuitenkin muutaman maalin erolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle