Pelikaanien lentorata hukassa

LIIGA / Ennakko
Tapparan superlupaus Aleksander Barkov jr. on raivannut tiensä pistepörssin kärkisijoille
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tamperelaisen kiekkoilun ytimessä, Hakametsässä kiehuu tällä hetkellä, mutta ei Tapparan puolella, joka kohtaa torstaina Lahdessa vaisusti kautensa aloittaneen Pelicansin. Pelikaaniparvi etsii epätoivoisesti uutta nostetta siipiensä alle.

Kuntokäyrät

Pelicansin kausi on lähtenyt käyntiin yskähdellen. Joukkue ei ole onnistunut nappaamaan yhdestäkään ottelustaan vielä kolmea pistettä. Pelicansin tappiohaavat kipeytyivät entisestään tiistaina, kun Hämeenlinnassa HPK nappasi kaksi pistettä pelikaanien nokan edestä, räikeän tuomarivirheen saattelemana. Neljän ottelun tappiokierteessä olevan Pelicansin otteet eivät ole lahtelaisyleisössä hurraahuutoja aiheuttaneet ja paineet ensimmäisestä täyden pistepotin voitosta kasvavat.

Sarjataulukon kahdeksannelta sijalta löytyvä Tappara etsii otteisiinsa lisää tasaisuutta. Tappara on kauden alkupyrähdyksen aikana hävinnyt kolme kertaa ja jokainen näistä otteluista on ollut yhden maalin tappio. Kaksi edellistä vieraspeliään voittanut Tappara haluaa varmasti ryhdistää peliään Pelicansin vieraana ja suunnata katseensa vahvemmin kohti liigan kärkisijoja.

Ratkaisun paikat

Pelicansin tekemisessä riittää paljon oikaistavia asioita. Joukkueen peli on ollut alkukaudesta kankeaa ja pelisuunnitelman toteuttaminen ei tunnu onnistuvan millään. Vaikeuksissa ovat olleet etenkin joukkueen ratkaisurooleissa esiintyvät pelaajat.  Lisäksi hyökkäysketjujen kemiat eivät ole vielä napsahtaneet uomiinsa.

Pelaajamateriaaliltaan erittäin vahva Tappara saapuu ennakkosuosikkina Lahteen. Tapparan käskyttäjä Jukka Rautakorpi vaati tiistaina kärsityn JYP-tappion jälkeen joukkueen otteisiinsa lisää tasaisuutta. Sinioranssien peli ei ole Rautakorven mukaan pysynyt kasassa tarpeeksi hyvin koko 60 minuutin ajan ja tähän on tultava muutos.

Ottelun luonteen tulee määrittämään todennäköisesti Pelicansin ilme. Parhaimmillaan Kai Suikkasen johdattama joukkue on kovaotteinen ja pirullinen vastustaja. Viime aikoina Pelicans ei ole kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tehokkaasti omia vahvuuksiaan ja yksilötasollakin on ollut vaikeuksia. Jos Pelicans luistelee kaukaloon hampaat irvessä, tulee ottelu olemaan todennäköisesti erittäin tasainen.

Kokoonpanot

Pelicansin loukkaantumistilanne säilyy ennallaan torstaina. Sivussa ovat Lee Goren, Vili Sopanen, Jarkko Immonen ja Joni Isomäki. Puolustuksen osalta luvassa saattaa olla rotaatiota.

Tapparan kokoonpanosta poissa lienee Niclas Lucenius, Chris Connollyn osallistuminen otteluun on vielä epävarmaa ja kuumeesta kärsinyt Elmeri Kaksonen saattaa palata kaukaloon Lahdessa. Tuukka Mäntylä on kahden ottelun pelikiellossa.

Seuraa Heitä

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Tehokkaasti kautensa aloittanut 35-vuotias laitashyökkääjä pelasi ensimmäisen pisteettömän pelinsä tiistaina JYPiä vastaan. Palaako väriläiskä pistetehtailuun Lahdessa?

Jan Latvala #26 |

Puolustaja

Teräsvaari on ottanut paikkansa Pelicansin tehotilaston kärjessä. Maaliverkkoja jo kahdesti alkukaudella pöläytellyt konkaripakki on esiintynyt vahvasti, vaikka muu joukkue on ollut unessa kauden alussa. Pystyy tekemään maaleja tärkeissä paikoissa ja on erinomainen ylivoimapelaaja. Jatkuvatko vahvat otteet?

» Lähetä palautetta toimitukselle