Pelicans haastaa Tapparan

LIIGA / Ennakko
Sarjan toisena majaileva Tampereen Tappara saapuu tiistaina Lahteen ottamaan mittaa sarjan viimeisenä olevasta Pelicansista. Ennakkoon ottelu on Tapparan heiniä, mutta jäälle odotetaan taistelevaa Pelikaani-laumaa.

Pelicansin ensimmäiset viisi ottelua päättyivät kaikki tappioon tämän kauden liigassa. Virheitä sattui aivan liikaa ja varsinkin Oulun Kärpille kärsitty 8-2 tappio söi kannattajien luottamusta joukkueeseen. Päävalmetaja Petteri Hirvosella oli tiukka paikka, sillä ensimmäisenä päävalmentajakautena liigassa ei ole helppoa, varsinkaan tällaisen alun jälkeen.

Viimein lauantaina oli viimein nähtävissä valoa tunnelin päässä. Peli JYP:iä vastaan ei ollut virheetöntä, mutta siitä löytyi paljon positiivista, ei vähimpänä itseluottamukselle tärkeä voitto. Myös yli -ja alivoimapeli olivat hyviä, osaltaan myös jyväskyläläisten huonoutta. Ykkösketju oli tulessa ja tekikin kaikki joukkueen osumat, keskushyökkääjä Jari Kauppila komisti pistesaldoaan tehoilla 2+3. Joonas Jääskeläisen paluu sairastuvalta kehiin oli tärkeää ja näkyi heti kaukalossa.

Tappara vakuuttava

Tampereen Tappara on aloittanut tämän kauden vahvasti, kuten viime vuoden hopeamitalistin arvolle hyvin sopii. Ensimmäiset viisi peliä sujuivat tappiotta, 3 voittoa ja kaksi tasapeliä. Viimeisimmässä ottelussa Lukko kuitenkin pysäytti Tapparan hyvällä pelillä ja maalivahti Petri Vehasen upeilla torjunnoilla. Joukkue siis lähtee Pelicansin kaatoon 3-0 tappio alla.

Tapparan tehoikkain on alkukauden peleissä ollut tuttu nimi, Jussi Tarvainen. Kuudessa ottelussa on syntynyt 8 tehopistettä. Toiseksi tehokkain on Marko Ojanen, joka on joukkueen sisäisen maalipörssin kärjessä viidellä osumallaan. Tappara on ollut Pelicansille paha vastustaja, vaikka Pelicans kerran jatkoajalla onnistuikin viime kaudella voittamaan. Lahteen saapuu varmasti pisteitä janoava ja virheitä välttävä joukkue, jolla on hyvällä pelillä enemmän kuin hyvät mahdollisuudet kahteen pisteeseen.

Tappara selvä ennakkosuosikki

Ennakkosuosikin paineet eivät ainakaan kasaannu kotijoukkueen harteille. Voittoa se toki janoaa, mutta Tapparan materiaali ja alkukauden vahvat esitykset eivät paljon toivoa lahtelaisille anna. Kuitenkin, jos maalivahti Pasi Kuivalainen pääsee hyvään torjuntavireeseen, ykkösketju jatkaa samasta mihin jäi JYP:iä vastaan ja Jani Keinäsen ketju ottaa myös vastuuta tehopisteistä, ei voittokaan tunnu mahdottomalta.

Mitään yleisöryntäystä jäähallille on turha odottaa. Kannattajat ovat yhä epävarmoja hyvin sujuneesta JYP-ottelusta huolimatta. Pelicansin tarvitsee onnistua todella hyvin ja minimoida virheet, jotta voitto irtoisi. Tapparan kaltainen varma joukkue vie pisteet, jos vähänkään hölmöilyä esiintyy. Jäähyaitiosta on myös pysyttävä poissa.

Tappara on vahva joka osa-alueella, mutta tuskin lähtee aliarvioimaan Pelicansia, nykypäivän tasaisessa liigassa yllätyksiin on totuttu. Tapparalle on tärkeää, että Jussi Tarvainen, Marko ja Janne Ojanen sekä Mikko Luoma ja Janne Grönvall ovat iskussa. Joukkueen ykköspelaajat voivat hyvänä päivänä tehdä tuhoisaa jälkeä. Pelicansin yksi mahdollisuus on erikoistilanteissa. Jos Tappara ottaa turhia jäähyjä on Pelicansin hyvin toimineella ylivoimalla mahdollisuus näyttää jälleen taitonsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle