Päivä kerrallaan kuin sorsa katiskassa

LIIGA / Ennakko
Tappara kelluu nipin napin playoff-rajan paremmalla puolella. Pelicansin snorkkelin putki ylttää hädin tuskin pinnalle, eikä yhtään alemmas saa enää vajota. Oman mielenkiintonsa otteluun tuo joukkueiden pelaajavaihtokauppa. Ihan niin kuin tytöt aikoinaan koulussa vaihtelivat kiiltokuvia...

Kotijoukkue elää raskasta aikaa. Viikko sitten silmissä siintänyt playoff-viiva karkasi kahden tappion myötä kahdeksan pisteen päähän. Päävalmentaja Petteri Hirvonen tähdentää lakkaamatta ”seuraavan pelin” merkitystä. Se onkin ainoa tapa luoda motivaatiota, mikäli tavoite alkaa karata jo tässä vaiheessa kautta.

Lehtien palstoilla spekuloidaan Kaanien runkopelaajien lähtemisellä kesken kautta. Jari Kauppilaa ollaan viemässä Helsinkiin tai Turkuun, Jan Latvalaa Ruotsiin ja epäselvä on myös hyvin joukkueeseen sopeutuneen tapparavaihtari Toni Mäkiahon tilanne. Pelicans pelaa päivä kerrallaan kuin sorsa katiskassa - kirjaimellisesti. Sama pätee kyllä Tapparaankin.

Pelillisesti Petteri Hirvonen voi olla tyytyväisempi. Pelicans on parantanut viisikkopelaamistaan sarjan vanhetessa ja sopimusneuvottelut ensi kauden joukkueesta ovat jo hyvässä alussa. Tietoa vaan tulee julkisuuteen kovin vähän ja fanit ovat tunnetusti kärsimätöntä porukkaa.

Tappara käymistilassa

Vieraiden ensi kauden valmennuskuviot julkistettiin näyttävästi viikolla. Rivien välistä oli luettavissa tyytymättömyys Jukka Rautakorven tämänvuotiseen tempoiluun.

Etenkin maalivahtiosastolla Rautakorpi on suorastaan panikoinut. Kanadalaisen Alfie Michaud’n osa ei voinut olla helppo, kun ensi minuuteista alkaen vaadittiin virheettömyyttä. Kuvaava tilanne syntyi, kun Michaud vedettiin maalilta ensimmäisen erän jälkeen tilanteessa 0-1. Syyksi Rautakorpi sanoi maalivahdin haparoineen.

Toni Mäkiaho sen sijaan ajautui Tapparassa 13. hyökkääjäksi, viltti harteillaan. Pelicansiin siirryttyään Mäkkäri on naputellut pisteitä tasaiseen tahtiin ykköskentän laiturina. Käytäväkuulumiset kertovat miehen haluavan jatkaa Lahdessa - olivatpa joukkueen playoff-näkymät minkälaiset tahansa. Valitettavasti kaikki ei ole yksin Mäkiahosta kiinni. Hirvonen kylläkin pitäisi miehen erittäin mielellään, mutta mikäli playoff-haave sammuu, alkanee säästöohjelma, johon Mäkiaho ei kuulu.

Pelicans liukas - Tappara fyysinen

Illan pelin ratkaisu löytyy viisikkopelaamisesta. Pelicans on usein ollut vaikeuksissa Tapparan fyysisyyden ja voiman kanssa. Silloin, kun Pelicans on saanut vauhdin päälle, on isokokoinen Tappara ollut helisemässä - kuten viimeksi kirvesrintojen vierailulla Lahteen.

Pasi Kuivalainen torjuu entistä pitkäaikaista joukkuettaan vastaan. Myös Sasu Hovilla olisi isosti näyttöhaluja Tapparaa vastaan. Todennäköisesti Pelicansin maalissa pelaa kuitenkin Mikko Rämö, joka on toipunut selkävaivoistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle