Viidettä voittoa hakemassa

LIIGA / Ennakko
Pelicans lepää aamun ja lähtee energisenä otteluun.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hyvässä kotivireessä oleva Lahden Pelicans kohtaa lauantaina viikon toisessa kotiottelussaan SaiPan. Lahden illassa on odotettavissa tiukkaa kamppailua.

Sarjataulukon kahdeksantena majaileva Pelicans on ryhtynyt armottomaan taisteluun paikasta pudotuspeleissä. Tällä hetkellä pelikaanilauma on neljän ottelun voittoputkessa voitettuaan perjantaina Niiralassa KalPan. Lahtelaisten päävalmentaja Hannu Aravirta kertoo vierasvoiton tuovan lisää energiaa.

−Otetaan hyvät palauttelut, syödään pastat ja juodaan tankkausjuomat. Ollaan yhden pintaan Lahdessa. Aamu levätään ja säästetään kaikki energia peliin.

Kotikaukalossa vastaan luisteleva taisteleva SaiPa on yksi Liigan luisteluvoimaisimmista joukkueista, joten vauhtia lauantai-illan kamppailusta tuskin puuttuu. SaiPa pelasi torstaina kotonaan Jokereita vastaan ja lähtee mastokaupunkiin levänneenä.

− Välillä tulee näin, että kaveri huilaa ja itse tulet suoraan matsista. Meillä oli syksyllä toisinpäin, että SaiPa tuli pelistä ja me pääsimme levänneenä otteluun. Näin nämä puntit tasaantuvat, Aravirta toteaa.

Sputnikit kärsivät isoista loukkaantumisista muun muassa Patrick Davisin, Stefano Giliatin ja Simon Backmanin ollessa pois joukkueen vahvuudesta. Lappeenrantalaiset hankkivat perjantaina loukkaantumisten paikkaamiseksi tšekkipuolustaja Jakob Guttan. Toinen vahvistus on MODO:sta Lappeenrantaan siirtynyt Dave Spina. Tulokkaat debytoivat mahdollisesti jo lauantaina.

Aravirran mukaan Pelicansin kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia.

Jere Myllyniemi tulee maaliin. Täytyy katsoa lähinnä Joonas Alanteen tilanne, että tehdäänkö hyökkääjistöön muutoksia. Pakkiosastossa on pikkulommoja, joten puolustajien suhteen ei muutoksia voi tehdä.

Joonas Hurri on varmaan olympiatauon alkuun asti pois. Voi olla keskiviikkona tai perjantaina käytettävissä, joten mitään paniikkia ei hänen suhteensa ole.

Lauantain ottelussa valmistautuminen ja hermokontrolli ovat jälleen ratkaisevassa roolissa. Kummallakaan joukkueella ei ole varaa ylimääräiseen jäähyilyyn, sillä ylivoima on molemmin puolin hyvillä urilla.

Pelicansin täytyy laukoa entistäkin enemmän kohti maalia, lauantai-illan hegemoniakamppailussa ei ole tyylipisteitä jaossa. Täyden 60 minuutin pelaaminen nousee tärkeään rooliin SaiPan hyökätessä tapansa mukaan aktiivisesti läpi ottelun.

Joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat tällä hetkellä tasan. Lauantain ottelusta on tälläkin kertaa lupa odottaa runsasmaalista.

Seuraa Heitä

Tyler Redenbach #91 | Peliitat

Keskushyökkääjä

Loukkaantumisensa jälkeen kaukaloihin palannut kanadalaishyökkääjä on ottanut vastuuta Pelicansin ylivoimassa. Syntyykö lauantainakin maaleja?

Simo-Pekka Riikola #38 |

Puolustaja

KalPasta SaiPaan siirtynyt nuorukainen kiinnittää huomion energisyydellään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Vili Sopanen 1 5 6
2.Joel Mustonen 3 2 5
3.Miikka Männikkö 1 3 4
4.Jan Latvala 1 3 4
5.Pekka Saarenheimo 0 4 4
SaiPa M S P
1.Simo-Pekka Riikola 0 4 4
2.Janne Tavi 0 3 3
3.Ryan Glenn 1 2 3
4.Jesse Mankinen 2 1 3
5.Ville Koho 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle