Pelicans ja Saipa tiukkaan taistoon

LIIGA / Ennakko
Pelicansin on parantanut otteitaan peli peliltä. Saipan alkukauden hurmos tuntui jo kääntyneen krapulan puolelle, kunnes eilen kurssi kääntyi hienon TPS-voiton ansiosta. Lahden jäähallissa on luvassa mielenkiintoinen iltapuhde.

Pelicansin onnistumiset tuoneet itseluottamusta

Kotijoukkue lähtee tänä päivänä voittamaan jokaista otteluaan. Periaatteessa tuon fraasin mukaan on eletty koko kausi, mutta vasta viime aikoina siltä on näyttänyt myös kentällä. Usko omaan tekemiseen on kasvanut onnistumisten myötä.

Ilmeen kirkastumiseen on varmasti vaikuttanut joukkueen loukkaantumistilanteen helpottuminen ja etunenässä Joonas Jääskeläisen paluu Jari Kauppilan ruokittavaksi. Unohtaa ei silti sovi latvialaisvahvistus Grigori Pantelejevsiä, joka on tuonut merkittävästi kiekollista laajuutta Kaanien hyökkäyspeliin.

Sairastuvalla ovat varmuudella Jarkko Väänänen ja Jussi-Mikko Makkonen. Veli-Pekka Nutikan ja Ilves-pelissä aivotärähdyksen saaneen Tomi Hirvosen tilanne selviää pelipäivän aamuna.

Saipa uhittelee isommilleen

Saipa nauttii tällä hetkellä samanlaisesta hype-ilmiöstä kuin kotijoukkue Pelicans viime kaudella. Kummeleita lainaten voisi sanoa, että urheilu tuntuu mukavalta ja kotiasiat ovat kunnossa.

Tappiot Jypille ja Jokereille saivat jo pahimmat kvasi-asiantuntijat ennustamaan Saipan kuherruskuukauden loppua. Historiallinen voitto Turussa sulki nopeasti nuo suut.

Lappeenrantalaiset pelaavat toisena iltana peräkkäin, kun taas Pelicans on saanut huilata sunnuntaista saakka. Tämä saattaa näkyä etenkin ottelun loppupuolella.

Molemmilla joukkueilla virtaa

Jos Saipa pystyy säilyttämään voitosta saamansa positiivisen energian, on kotijoukkue kovilla. Jos taas Pelicans kykenee samanlaiseen liikkeeseen ja voitontahtoon kuin viime viikolla Jokereita vastaan, ei Saipalla liene eväitä voittoon.

Toivottavasti molemmat yhtälöt toteutuvat, jotta saadaan jännittävä ja vauhdikas ottelu. Niitä ei Lahdessa ole liikaa tällä kaudella nähty - toistaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle