Pasi Nurmisen jäähyväiset

LIIGA / Ennakko
Yksi syksyn kiinnostavimmista pelureista jättää suuren aukon lähtiessään Suomen areenoilta. Kasvattajaseuralleen pisteitä torjunut Pasi Nurminen pukee tänä vuonna enää kerran pelikaanipaidan päälleen. Voittavaa maalivahtia Pelicans lauantaina tarvitseekin, sillä häntäpään taisto SaiPaa vastaan on elintärkeä molemmille joukkueille.

”Liipolan Hasek” on viime peleissä laajentanut reviiriään lähtien entistäkin aktiivisemmin kulmiin hakemaan kiekkoa. Vaikka uhkarohkeus on ollut lähellä kostautua pari kertaa, Nurminen on tappanut melkoisen määrän vastustajien hyökkäyksiä ulostuloillaan. Etenkin torstaisessa ottelussa hämeenlinnalaisten ylimmät miehet jäivät usein nuolemaan näppejään.

Nurminen ohitettavissa, mutta entä oma pää?

SaiPa on viimeksi jäänyt alle kahden maalin yli kolme viikkoa sitten. Sen jälkeisistä seitsemästä ottelusta on kuitenkin tullut viisi suoraa tappiota. Noissa kamppailuissa omiin on mennyt lähes neljä maalia ottelua kohti.

Maalinteko ei ole ollut SaiPan suurin ongelma, mutta hyökkäyspään tilanne ei ole kehuttava. Kolmen ensimmäisen kentällisen muuttuessa tiiviiseen tahtiin nelosketju Skyttä-Koho-Paakkarinen on ollut nimekkäämpiä vitjoja yritteliäämpi. Viime aikoina kolmikko on päässyt mukavasti myös tehopisteiden makuun.

Peräpään tilannetta taas voisi luokitella jo todella huolestuttavaksi. Ainoa positiivisen maininnan ansaitseva lienee Petri Kokko – hänkin enimmäkseen kyvyistään ylivoimapelissä. Kun kokemattomien takalinjojen takana ei ole voittavaa maalivahtiakaan, suosta noustakseen sputnikkien pitää tehdä lujasti töitä.

Nuorten voimalla

Nuorella pelaajaringillä sinnittelevä Pelicans on kierrättänyt pelaajistoaan aktiivisesti ja antanut junioreille paljon peliaikaa. Esimerkiksi erittäin vaisusti esiintynyt konkari Lasse Jämsen on viime peleissä huilannut välillä viltissä. 19-vuotias Tuomas Santavuori teki torstaina paluun edustusjoukkueeseen ja kiitti näytönpaikasta tekemällä lahtelaisten avausmaalin. Myös A-junioreihin yli-ikäinen Kari Sihvonen on saanut kohtalaisesti peliaikaa alkukauden pelaamattomuuden jälkeen.

Reservissäkin on kyvykkäitä pelimiehiä. Esimerkiksi vuonna 1986 syntyneet Henri Heino ovat hoitaneet harvoissa aikuisten peleissään ruutunsa mallikkaasti. Pelicansin kolmosvalmentaja Tero Kotilainen ei osannut vielä perjantaina kertoa, jatkuuko rotaatio lauantaina.

- Mahdollisista muutoksista päätetään vasta aamun jääharjoituksissa. Kokoonpano elää. Meillä on mahdollisuus ottaa A-junioreista miehiä. Silloin kyseeseen tulee yhden tai kahden pelaajan vaihtaminen.

”Tarkka peli tulossa”

Kerho-ottelun jälkeen pussileukojen päävalmentaja Petri Matikainen kehotti kriittisiä toimittajia vilkaisemaan Pelicansin pelaajalistaa ja miesten syntymäaikoja aina ennen kuin heiluttavat terävää sanan säilää. Oikealla asialla hän onkin, mutta harmittavan niukat pistemenetykset jättävät aina jossiteltavaa. Vaikka lahtelaisia vahvempi vastustaja on möhlinyt siinä missä Pelicanskin, kaksi pistettä kahdesta viimeisestä kotiottelusta maistuu hieman happamalta, kun kummassakin kamppailussa on ollut hyvä mahdollisuus ottaa kerralla täysi potti.

Ei Pelicansin ole näistä harmittavista häviöistä huolimatta syytä muuttaa konseptiaan. Suurin aukko eli kokemuksen puute ei ole paikattavissa muuten kuin pelaajahankinnoilla, ja silloinkin pitää osua kunnon pelimieheen. Lauantaina vastassa on kuitenkin liigajumbo SaiPa, ja lahtelaisyleisö tuskin olisi enää ollenkaan tyytyväinen yhteen kapiseen pisteeseen.

Otollisesta iskun paikasta huolimatta Tero Kotilainen vakuuttaa isäntien asennoituvan otteluun maltillisesti.

- Pelitavasta ei livetä, tällä on selvitty tähänkin asti. Tuskin lähdemme otteluun yhtään sen hyökkäävämmin, vaikka vastassa on SaiPa. Aggressiivisesti kimppuun kylläkin. Luulen, että tulee erittäin tarkka peli.

» Lähetä palautetta toimitukselle