Blooditoman Pelicansin oiva mahdollisuus ilahduttaa kotiyleisöä

LIIGA / Ennakko
SaiPa on tähän saakka ollut Lahdessa Pelicansia vahvempi, mutta eilinen ottelu kieli myös toisenlaisen lopputuloksen mahdollisuudesta.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Vierasvoiton Lappeenrannasta eilen napannut Pelicans joutuu tänään samaan soppaan kotonaan. Liigan kurinpidon kanssa tutuksi tullut Ben Blood on jälleen pelikiellossa, mutta menetysten lisäksi joukkueessa on tapahtunut pelaajakohtaisia tasonnostoja.

Pelicans ja SaiPa pääsivät kokeilemaan toistensa tehokkuutta viimeksi eilen, kun joukkueet mittelivät Lappeenrannassa.  Back-to-back-sarjan ensimmäinen taisto kirjattiin Pelicansin eduksi lukemin 1-2.

Kotonaan Pelicans ei ole ollut yhtä voitokkaana viime aikoina. Viimeisimmässä kotipelissä KooKoolle kärsitty tappio oli Pelicansille jo viides perättäinen kotitappio.

SaiPan otteet ovat viimeisimmissä otteluissa olleet vaihtelevia, sillä viimeisimmät kuusi ottelua ovat päättyneet kolmeen voittoon ja kolmeen tappioon.

Pelicansin ratkaisijat näkymättömissä

Täksi kaudeksi Pelicansiin Tapparasta siirtynyt Antti Erkinjuntti on ollut vaisuna koko tammikuun ajan. Kapteenina toimiva Erkinjuntti oli syyskaudella Pelicansin näkyvimpiä pelaajia, mutta kevätkausi on lähtenyt käyntiin yskällehden.

Ratkaisijan viitta roikkuu yhä naulassa, mutta eilinen ottelu antoi lupaavia näyttöjä kahdesta pelaajasta. Vili Sopanen ja Ryan Potulny kartuttivat nimittäin molemmat pisteet 1+1, Poultny syötti Sopasen maalin ja Sopanen taas syötti Poultnyn osuman.

Kaksikon tehokkuudella Pelicans onnistui kaatamaan hienoisella ennakkosuosikkiasemalla otteluun lähteneen SaiPan. Vastaavia temppuja kaivataan myös tänään, sillä SaiPa on eilisestä tappiostaan huolimatta osoittautunut vaikeaksi vastustajaksi Pelicansille.

Jos Pelicansin hyökkäys alkaa osoittamaan elpymisen merkkejä, puolustus sai eilen ikävämpiä uutisia. Pelicans-puolustaja Ben Blood määrättiin eilen viiden ottelun pelikieltoon, ja on tämän myötä ulkona illan ottelusta. Blood ei osallistunut myöskään eiliseen otteluun odottaessaan kurinpitopäätöstä.

Pelicansin erikoistilannepelaamisen tämänhetkinen taso on kaksijakoinen. Ylivoimalla tulosta ei tunnu synytyvän, mutta alivoimapelaaminen on toiminut melko hyvin. Viime aikoina kovasti jäähyillyt Pelicans koetteleekin alivoimansa tehokkuutta illasta toiseen.

SaiPa tarvitsee viimeistelytehokkuutta

Eilinen kohtaaminen ratkesi SaiPan osalta viimeistelyn heikkouteen. SaiPa sai luotua paljon maalipaikkoja, mutta loistavan pelin pelanneen Janne Juvosen taakse menneet kiekot olivat vähissä.

Pelicans menetti Bloodin kurinpidolle jo aiemmin, mutta myös SaiPa kohtasi epäonnea Ville Kohon loukkaannuttua eilisessä ottelussa. Koho sai kiekon jalkaansa ja joutui keskeyttämään ottelun, eikä illan ottelun osallistumisesta ole vielä varmuutta.

Mikäli Pelicansin maalivahtipelaaminen on yhtä vahvaa kuin eilisessä ottelussa, Pelicansilla on kaikki mahdollisuudet katkaista ikävästi viiteen otteluun venynyt kotitappioiden putki ja napata kolme pistettä SaiPalta toistamiseen.

Helppoa se ei tähän saakka ole SaiPaa vastaan ollut, joten eilisen esityksestä ei ole varaa peruutella.

Seuraa Heitä

Ryan Potulny #16 | Mountfield

Keskushyökkääjä

Oli eilen Sopasen kanssa tehokkaana ratkoen voiton Pelicansille. Eilinen ottelu oli Poultnyn paras esitys kuluvalla kaudella.

Matti Järvinen #71 | BK Mladá Boleslav

Keskushyökkääjä

Teki viime kohtaamisessa joukkueensa ainoan maalin, ja toinenkin oli hyvin lähellä. Tehoja ja viimeistelytarkkuutta tarvitaan tänäänkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle