Uuteen nousuun

LIIGA / Ennakko
Kaksi peräkkäistä tappiota kokenut Lahden Pelicans kohtaa Rauman Lukon kotonaan lauantaina. Kummallakin joukkueella on paikka ottaa ja katkaista päällä oleva kahden ottelun tappioputki.

Kuntokäyrät

Lahtelaisten otteluitten kaavana on ollut joukkueen vahva suoritus läpi ottelun. Vaikka Pelicans ei välttämättä ole ollut otteluittensa ensimmäisten erien hallitsija, on joukkue silti pystynyt ottamaan tärkeitä voittoja läpi ottelun kestäneellä työllä.

Viime ottelussaan Espoon Bluesia vastaan lahtelaiset aloittivat ottelun todella vahvasti, kolistellen maalikehikkoa useaan otteeseen. Sitten hyvä ote katosi, jolloin Blues kiitti ja otti ottelun hallinnan.

Rauman ylpeydelläkään ei ole mukavaa kerrottavaa. Joukkueen peli on ollut ailahtelevaa. Joukkue otti kuokkaan Turun Palloseuralta ja jatkaen näin vielä tappioiden tiellä.


kuvateksti

On Lukolla myös hyviäkin uutisia. Joukkueen tehomiehet edellisessä ottelussa olivat sairaslistalta maajoukkuetauolla palailleet Lauri Tukonen ja Perttu Lindgren. Kaksikko muodostaa tehokkaaksi todetun trion ruotsalaishyökkääjä Björn Melinin kanssa.

Ratkaisun paikat

Kauden alun selkeästi paras alivoimajoukkue Pelicans kohtaa erikoistilanteissaan takkuilleet raumalaiset. Lahtelaisten alivoima hipoo välillä liki täydellisyyttä, joten raumalaisille ei luulisi ainakaan helppoja ylivoimamaaleja syntyvän.

Lahtelaisten suuri helpotus on Ryan Laschin paluu kokoonpanoon. Pienikokoinen jenkkiraketti tuo Pelicansin hyökkäykseen lisää variaatiota, ja palauttaa hyökkäysketjut luultavasti normaaliin muotoonsa.

Lukon vaarallisin kolmikko Melin-Lindgren-Tukonen on mahdollinen lahtelaisten rauhanrikkoja. Kolmikko iski kaikki Lukon kolmesta maalista TPS-ottelussa. Pussinokat joutuvatkin varmasti olemaan jatkuvasti varpaillaan kettukolmikon kanssa.

Kokoonpanot

Vierailija Lukon kokoonpanosta puuttuvat puolustajat Tomi Pettinen ja Mikko Kuukka, sekä hyökkääjä Samuli Kivimäki.

Kotijoukkueen kultakypärä Ryan Lasch palaa kentälle, huilattuaan yhden ottelun palautuakseen maajoukkuepelien tuomasta väsymyksestä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Max Wärn 2 2 4
2.Ryan Lasch 1 3 4
3.Aaron Brocklehurst 2 2 4
4.Arttu Luttinen 3 1 4
5.Marko Pöyhönen 1 2 3
Lukko M S P
1.Perttu Lindgren 1 5 6
2.Jussi Pesonen 2 2 4
3.Lauri Tukonen 2 2 4
4.Björn Melin 1 1 2
5.Teemu Aalto 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle