Pelicans lähtee hakemaan voittoa mustelmien kautta

LIIGA / Ennakko
Pelicans metsästää tärkeitä pisteitä.
Kuva © Janita Onnelainen
Pelicansilla on tiistaina edessä tasonmittaus, kun se saa vastaansa kovavireisen Rauman Lukon. Lahtelaisryhmä on lähdössä uuteen lentoon ailahtelevan jakson jälkeen, Lukko puolestaan viilettää neljän ottelun voittoputkessa.

Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta kertoo joukkueensa lähtevän otteluun luottavaisin mielin.

− Mustelmia täytyy ottaa. Ei minulta löydy taika-avainta lukon aukaisemiseen. Omilla eväillä mennään, ei tässä kaverin eväitä aleta syödä. Olemme saaneet pelaajia sairastuvalta takaisin, ja nyt on vähän positiivista päänsärkyä, että ketä sinne kolmeen pakkipariin laittaa.

Lahtelaiset ovat esiintyneet kaukalossa vaihtelevasti. Pelikaaniryhmä on vienyt kahdesta viimeisimmästä ottelusta pisteet itselleen, mutta maalinteossa on ollut vaikeuksia. Viime lauantaina Hämeenlinnassa joukkue löysi lisää ratkaisijoita Jesse Niinimäestä ja Tyler Redenbachista.

Pelicans on sarjataulukossa kymmenes, mutta HPK hengittää niskaan vain neljän pisteen päässä. Tiistai-illassa on siis jaossa tärkeitä pisteitä Pelicansin pudotuspelipaikan kannalta.

− Tiistaina on iso peli ja lähdemme hakemaan voittoa. Lukko on sarjataulukossa viidentenä, mutta vielä tavoitettavissa. Se vaatii meiltä kovaa suoritusta, Aravirta linjaa.

Molemmilla joukkueilla on edessään kolmen ottelun viikko, ja voitto maistuisi varmasti tiukan viikon alkajaisiksi.

Raumalaisten päädyssä on vastassa amerikkalainen muuri. Edellisellä viikolla Lukko päästi kolmessa ottelussa ainoastaan yhden kiekon verkkoonsa. Maalivahti Ryan Zapolski on esittänyt maalillaan vakuuttavia otteita, mistä kertoo myös valinta tulikuumimmaksi pelaajaksi. Voittaakseen ottelun Pelicansin täytyy olla aktiivinen ja murtaa raumalaisten vahva puolustus.

Pussinokat ovat saaneet tyhjennettyä sairastupaansa, mutta vahvuudesta puuttuvat marraskuussa mastokaupunkiin saapuneet Pavel Rosa ja Tuomas Santavuori.

Raumalaisten sairaslista on sitäkin pidempi Jerry Ahtolan, Petteri Nummelinin, Teemu Nurmen ja Jesse Virtasen parannellessa vammojaan.

Lahtelaiset ovat voittaneet raumalaiset kaikissa kolmessa kohtaamisessa tällä kaudella. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi pussinokkien 2−0-voittoon. Aravirta ei näe asiaa kuitenkaan merkitsevänä.

− Media etsii aina noita juttuja. Tehdään raakaa ja huolellista työtä, ei ole mitään maailman kääntävää filosofiaa. Ylivoimaa ja pelitapaa käymme hieman läpi.

Seuraa Heitä

Ilkka Mikkola #6 |

Puolustaja

Kahdeksankertainen Suomen mestari on puolustajien pistepörssin kakkonen (6+21=27) ja Lukon puolustuksen selkäranka.

Joel Mustonen #40 | Frölunda

Laitahyökkääjä

Tälle kaudella Pelicansiin siirtynyt nuori hyökkääjä on saanut odotettua enemmän vastuuta. Myös tehoja on syntynyt.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Miikka Männikkö 1 4 5
2.Jan Latvala 1 2 3
3.Jarkko Immonen 1 2 3
4.Joel Mustonen 2 1 3
5.Timo Pärssinen 1 1 2
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 4 2 6
2.Lauri Tukonen 0 5 5
3.Toni Koivisto 4 1 5
4.Ilkka Mikkola 3 1 4
5.Janne Keränen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle