Pääseekö Pelicans voittojen tielle?

LIIGA / Ennakko
Jos Pelicans-Lukko-ottelun lopputulosta aletaan ennakoida viime kausien kohtaamisten perusteella, on lahtelaisilla hyvät mahdollisuudet kauden avausvoittoon. Joukkueissa on luonnollisesti tapahtunut muutoksia viime kaudesta, joten historialla ei ole suurta merkitystä, mutta lupauksia paremmasta antaneen IFK-ottelun perusteella Pelicans ei tule päästämään raumalaisia helpolla tälläkään kertaa.

Lukko on tämän kauden kolmesta ottelustaan ottanut avausottelun tappion jälkeen voiton niin hallitsevasta mestarista Tapparasta kuin Helsingin Jokereistakin. Tapparaa vastaan mahdollisuudet oli 4-3-voittoa selkeämpäänkin lopputulokseen. Vieraat ovat saaneet levätä otteluista isäntiä kaksi päivää pidempään. Hyvässä vireessä olevalla joukkueella on siis ollut reilusti aikaa miettiä lääkkeitä Lahden mörköä vastaan. Pelicans tarvitsee pisteitä Lukkoa kipeämmin, joten sen on hyökättävä kovaa. Tämä voi avata Lukolle paikkoja vastahyökkäyksiin, jollaisista JYP rokotti lahtelaisia tylysti viime torstaina.

Toporowski, viimeinkin!

Pelicans saa otteluun mukaan pelikiellosta vapautuvan kanadalaisjärkäle Shayne Toporowskin. Hänen mukaantulonsa myötä Pelicansin hyökkäys voi piristyä selvästikin, sillä samaan ketjuun asettuva Jari Kauppila on pelannut ensimmäiset ottelut erinomaisesti. Alun perin kolmanneksi lenkiksi kaavailtu Oliver Setzinger ei ole loistanut, ja lauantaisessa IFK-otteluun päävalmentaja Petteri Hirvonen oli osoittanut itävaltalaiselle paikan katsomosta. Ykkösvitjan kolmas lenkki on pidetty ulkopuolisilta hämärän peitossa, mutta vikkelä ruotsalainen Daniel Widing lienee vahvoilla.

Ketju voi olla todellinen syömähammas, mutta saako se riittävästi tukea muilta? Pitkän linjan pelikaanit Jani Keinänen ja Toni Saarinen eivät ole olleet aivan odotetulla tasolla kauden alussa. Otteluita on takana vasta neljä eikä siksi ole syytä vakavaan huoleen, mutta liigajoukkueen kakkosketjulta voi vaatia tehokkaampaa peliä kuin mitä Keinänen laitureineen on esittänyt.

Lukossa monia onnistujia

Lukko on tehnyt kolmessa ensimmäisessä ottelussaan kiitettävät kymmenen maalia, joilla on irronnut neljä sarjapistettä. Sekä Markku Tähtisen että Quinn Hancockin johtamat kentälliset ovat saaneet tulpan auki.

Puolustaja Janne Niskala on osoittanut kolmella tehopisteellään samanlaista intoa kuin tulokaskaudellaan. Niskalan pari Toni Porkka on hänkin hoitanut tonttinsa, mutta hyökkäyspäässä hänelle ei ole riittänyt edes tyhjänä edessä ammottava maali. Toinenkin puolustajapari on erittäin mielenkiintoinen: veteraani Erik Hämäläinen ei ole vieläkään ruostunut ja nuorta Ilkka Heikkistä on povattu varteenotettavaksi ehdokkaaksi vuoden tulokkaan pystiä ajatellen. Heikkistä ei pysäyttänyt edes a-junioreiden otteluissa kypärän visiirin pirstonut lämäri, vaan hän oli palannut tikkaamisen jälkeen kentälle.

Lukon kompastuskivi voi olla maalivahtipeli. Luottovahti Petri Vehanen ei ole parhaassa terässään, joten harjoituspeleissä hyvin pelannut Antti Jokela voi saada näytönpaikan. Toisaalta, silloin kuin Lukko on viime kausina pisteitä Lahdesta hakenut, Vehanen on usein ollut ilmiömäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle