Lahteen saapuu vieraita Raumalta

LIIGA / Ennakko
Lahteen saapuu vieraita Raumalta, kun Lukko haastaa Pelicansin. Molemmat joukkueet janoavat pisteitä. Pussinokat taistelevat sarjan kärkisijoista ja raumalaiset pyrkivät pitämään kiinni playoff-paikasta.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on pelannut ailahtelevasti viime aikoina. Ennakkosuosikin viitta ei ole sopinut vesilinnun harteille ja altavastaajat ovat ryöstäneet pisteet lahtelaisilta. Viimeisestä viidestä ottelusta voittoja on kertynyt vain kaksi. Molemmat voitot ovat tulleet kärkijoukkueilta, kun vieraissa kaatuivat Jokerit ja KalPa.

Vierailijoiden neljän ottelun voittoputki katkesi edellisessä ottelussa, kun Ässät kävi ryöstöretkellä Raumalla. Tappiosta huolimatta raumalaisten kurssi on nousussa. Osakkeiden kohoaminen kevättä kohti lupaa hyvää länsirannikolle.

Ratkaisun paikat

Lähiaikoina Pelicansille on tuottanut vaikeuksia voittaa ottelut, joihin se on lähtenyt ennakkosuosikkina. Tiistai-illan koitokseen pussinokkien on kuitenkin löydettävä uusia lääkkeitä, sillä huolimatta ailahtelevista otteistaan, on kotijoukkue ottelun niukka ennakkosuosikki. Hyvässä vireessä ja altavastaajana otteluun lähtevällä Lukolla on kuitenkin oiva iskun paikka.


Mikä on löysä, mutta onnistuu silti ajoittain maalaamaan? Vili Sopaselta vaaditaan onnistumisia.

Viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden kotonaan pelannut Pelicans on varmasti latautunut saapuessaan jälleen kotiyleisönsä eteen. Lisäksi erityisesti Lukolle Lahti on ollut aina vaikea vieraspaikkakunta, joten helppoa ei tule olemaan tälläkään kertaa.

Lahtelaiset ovat tuskailleet maalinteon kanssa kotiyleisönsä edessä. Kotiotteluissa kiekkokontrollin säilyttämiseen pyrkivä Pelicans tarvitsee onnistumisia, jotta yksilöiden turhautuminen ei riko yhteistä pelikirjaa. Lukon onnistuessa pitämään turkoosipaidat nollilla, kysytään lahtelaisilta kärsivällisyyttä toteuttaa sovittua pelisuunnitelmaa.

Loukkaantumisensa jälkeen pussinokkien selkäranka Niko Hovinen on ollut ajoittain hieman haparoiva. Taistellakseen tosissaan liigan piikkipaikasta on Hovisen päästävä takaisin omalle tasolleen. Tasoitusta ei voi antaa myöskään Lukolle, joten isokokoiselta maalivahdilta vaaditaan jälleen paljon.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta ovat sivussa pitkäaikaispotilas Max Wärn ja polveansa paranteleva Marko Pöyhönen. Myös aivotärähdyksestä kärsineen Pekka Jormakan pelaaminen on epävarmaa. Lisäksi Lahteen hankittu Ilkka Pikkarainen saa odottaa ensiesiintymistään, sillä nilkkavamma ei salli vielä pelaamista.

Vierailijoiden osalta toipilasosastolla ovat puolustajat Mikko Kuukka ja Johan Björk sekä hyökkääjät Charles Bertrand ja Teemu Nurmi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Markus Seikola 3 2 5
2.Tero Koskiranta 0 5 5
3.Ryan Lasch 2 3 5
4.Jarkko Immonen 2 2 4
5.Joonas Järvinen 1 2 3
Lukko M S P
1.Kris Beech 2 4 6
2.Mark Bomersback 3 2 5
3.Richard Lintner 2 3 5
4.Perttu Lindgren 0 4 4
5.Björn Melin 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle