Kamppailu paikasta auringossa kiihtyy

LIIGA / Ennakko
Pelicans on toden teolla nousemassa mukaan kisaamaan playoff-paikasta. Lukko käy jo tätä kisaa. Illan ottelu kuuluu ehdottomasti ns. neljän pisteen peleihin, joka molempien pitäisi voittaa. Se ei kuitenkaan ole mahdollista.

Usko parempaan herännyt Lahdessa

Pelicans on liigan kuntopuntarin kärkijoukkueita napsittuaan viidestä viime pelistään komeasti peräti yhdeksän pistettä. Hyvää lupaa sekin, että joukkue on kyennyt voittoihin myös rutiiniesityksillä. Koko aikaa ei ole tarvinnut liitää taitojen ylärajoilla.

Toni Mäkiaho on kotiutunut hienosti Jari Kauppilan ja Joonas Jääskeläisen rinnalle. Kotijoukkueen ykköskenttä aiheuttaa tänä päivänä harmaita hiuksia mille joukkueelle tahansa SM-liigassa.

Päävalmentaja Petteri Hirvonen allekirjoitti tällä viikolla vuoden 2004 kevääseen kestävän jatkosopimuksen. Näin joukkueen johto viestitti joukkueelle ja sen kannattajille, että Hirvosen selkänoja on tukeva, vaikkakaan ei aina kovin mukava.

Lukon pelit tiukkoja vääntöjä

Lukon viimeisin tappio on melkein kuukauden takaa. Viimeisimmästä viidestä ottelusta on peräti kolme päättynyt tasatulokseen. Lukon tavaramerkkinä ovatkin viime aikoina olleet tiukat ja tasaiset väännöt vastuksesta riippumatta.

Mielenkiintoa herättää Lukon uusin hankinta. Kokenut NHL-hyökkääjä Robert Kron on jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta saattaa silti olla kokemuksellaan kova luu SM-liigassa. Aika näyttää.

Lukon ulkomaan hankinnat eivät tällä kaudella ole olleet kovinkaan merkittäviä ”vahvistuksia”, joten valmentaja Ismo Lehkosen on pitänyt reagoida olemalla aktiivinen pelaajamarkkinoilla.

Tasaista luvassa

Pelistä tulee varmasti tasainen. Tuskin kauden parasta viihdettä, mutta viihdettä kumminkin. Pelicansilta poissa ovat varmuudella Veli-Pekka Nutikka ja vasta ensi kaudella riviin palaava Jermu Pisto. Jussi-Mikko Makkonen saatetaan nähdä peliasussa jo Lukko-pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle