Pelicansille kova testi heti tauon jälkeen

LIIGA / Ennakko
Pelicans on tällä kaudella ollut Salmiselle sopiva vastustaja.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
Pelicans on treenannut maajoukkuetauolla nostaakseen pelinsä tasoa parempaan. KalPa saapuu Lahden kiekkoiltaan testaamaan, onko viikon tauko käytetty hyödyksi.

Pelicansin tilanne paperilla näyttää vielä heikommalta kuin ennen maaottelutaukoa. Antti Niemi palasi Pohjois-Amerikkaan ja Lee Gorenille osoitettiin ovea. Pussinokat ovat menettäneet siis yhden parhaista pistemiehistään ja voittavan maalivahdin. Joukkue on vahvistunut Jamie McBainilla, joka on hänkin hakemassa Euroopasta pelituntumaa työsulun vuoksi.

KalPa on vahvistanut miehistöään Petri Lammassaarella ja Derek Stepanilla. Kumpikaan ei vielä pelaa Lahdessa, sillä Lammassaari potee vielä polvivaivaansa ja Stepan aloittaa pelit vasta torstaina.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. KalPa otti tuolloin kotonaan Pelicansista niskalenkin selvin luvuin 4-1. Syyskuussa pelatussa ottelussa Sakari Salminen oli Pelicansin tuho laukomalla ottelussa kolme maalia Joonas Kuuselan selän taakse.

Pelicansin erikoistilannepeli on ollut heikkoa etenkin ylivoiman osalta. Nyt kun Gorenkin on poissa, ylivoimasta on hävinnyt viimeinenkin juonikkuus. Kuopiolaisten hyvällä alivoimapelillä ei pitäisi olla kovaa työurakkaa tiedossa.

Kokoonpanot

Pelicansilta sivussa ovat Oskari Korpikari, Jonas Junland sekä Vili Sopanen.

KalPalta poissa olivat vielä ennen maajoukkuetaukoa Marko Kauppinen ja Jukka Voutilainen.

Seuraa Heitä

Sakari Salminen #23 | Västerås

Laitahyökkääjä

Liukas hyökkääjä loisti maajoukkueessa ja SM-liigassakin peli on kulkenut. Vaarallinen pelaaja illasta toiseen.

Pekka Saarenheimo #57 |

Keskushyökkääjä

Saarenheimo ei ole osoittanut vielä ihmeempiä, mutta sai silti sopimuksen loppu kaudeksi. On saanut paljon vastuuta ja nyt sopimus pitäisi ansaita.

» Lähetä palautetta toimitukselle