Stümpel ja Kärpät saapuvat Lahteen

LIIGA / Ennakko
Vahvassa nousukiidossa oleva Pelicans saa vieraakseen perjantaina Josef Stumpelilla vahvistetun kärppälauman.

Kuntokäyrät

Perjantaina isännän roolia näyttelevän Pelicansin kuntokäyrä on ylöspäin suuntautuva. Pussinokat ovat viimeisen viiden ottelun aikana rohmunneet pistelaariinsa 11 pistettä. Sarjataulukossa kakkospaikkaa pitävän lahtelaisjoukkueen henkinen kantti on ollut lujaa viime otteluissa. Viikko sitten kotiottelussaan Jokereita vastaan pelikaanit nousivat 0-3 tappiotilanteesta 4-3 voittoon, ja tiistaina Espoossa lahtelaiset nousivat vaikean alun jälkeen jopa vakuuttavaan 1-5 vierasvoittoon.

Pohjoisen puhuri, Oulun Kärpät saapuu Lahteen voitto vyöllään viimeisestä ottelustaan. Tiistaina TPS:n kaatanut kärppälauma pyrkii ponnistamaan seitsemänneltä sijaltaan kuuden parhaan joukkoon sarjataulukossa.

Pelicans on voittanut tällä kaudella Kärpät jo kahdesti. Ensimmäisen voiton Pelicans saalisti Oulusta ja toisen myöhemmin kotikaukalossaan Lahdessa.

Ratkaisun paikat

Pelicans lähtee otteluun ennakkosuosikin asemasta, mutta Kärpillä on ehdottomasti olemassa oma yllätysmomenttinsa. Hannu Aravirran miehistöstä löytyy useita nopeasti liikkuvia pelaajia, joiden avulla Kärpät pystyy paineistamaan kiekonhallintaan pelinsä perustavaa Pelicansia. Myös Pelicansin ajoittain heikko maalineduspelaaminen on alue, johon kärppälauma voi iskeä.


Pelicans on vääntänyt voiton Kärpistä kahdesti kauden aikana.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kärppien mahdollisuuksia illan ottelussa voi nostaa ensiesiintymisensä SM-liigassa tekevä Josef Stümpel. Yli tuhat ottelua NHL:ssä tahkonnut slovakkisentteri on syöttö- ja pelintekotaidoiltaan varmasti kovaa luokkaa edelleen SM-liigaan. Kysymysmerkkejä ovat kuitenkin miehen kunto, liike ja motivaatio. Parhaimmillaan Stümpel voi olla kuitenkin hyvän luokan vahvistus Kärpille.

Viime aikoina Pelicansin miehistöstä esille hyvillä peliesityksillään ovat nousseet nelosketjun miehet ja etenkin oululaislähtöinen Tommi Paakkolanvaara. Loistavana kahdensuunnan keskushyökkääjänä tunnettu Paakkolanvaara ei loista suuressa valokeilassa, mutta hänen kova työnsä on koko joukkueelle todella tärkeää. Nouseeko Paakkolanvaara kenties ratkaisijan asemaan perjantaina?

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta poissa kokoonpanosta loukkaantumisten takia ovat ainakin Max Wärn, Ilkka Pikkarainen, Marko Pöyhönen ja Pekka Jormakka.

Kärppien kokoonpanosta ulkona ovat Ville Pokka, Miikka Salomäki ja Mikko Lehtonen. Jari Viuhkolan osallistuminen otteluun on vielä epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 2 5 7
2.Jan Latvala 1 4 5
3.Ryan Lasch 2 3 5
4.Jarkko Immonen 3 2 5
5.Vili Sopanen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle