Sihvonen hakee avauspisteitä

LIIGA / Ennakko
Pelicansin syksy on ollut murheellinen. Ajoittaisia väläytyksiä lukuun ottamatta tappiot ovat seuranneet tappioita, eikä tunnelin päässä edes näy valoa. Edes kakkosvalmentajana kauden aloittaneen Petteri Sihvosen nosto vastuuvalmentajaksi Petteri Hirvosen tilalle ei ole muuttanut tilannetta ja Sihvosen saldona onkin edelleen nolla pistettä. Sarjakärki Kärpät ei taatusti tee tuon pistepussin lihottamisesta helppoa.

Lahden Pelicans vaipuu koko ajan syvemmälle epätoivoon. Joukkue on onnistunut nappaamaan ensimmäisistä 18:sta ottelusta vaivaiset kaksi voittoa, tappioita on jo 12. Suurin muutos tapahtui viikko sitten tappiollisen Tappara-ottelun jälkeen, kun Petteri Hirvonen vapautettiin päävalmentajan tehtävistä. Paikalle nostettiin toinen Petteri, Sihvonen, mutta suunta ei ole muuttunut. Muitakin muutoksia tapahtui. Carlo Grünn suuntasi HIFK:sta Lahteen Ville Viitaluoman seuraksi ja Jokerien maalivahti Markus Helanen saapui taistelemaan peliajasta Mikko Rämön kanssa. Vähälle torjuntavastuulle alkukaudesta jäänyt Carl Grahn siirtyi K-Vantaaseen.

Muutoksista huolimatta myös viimeisin ottelu Jyväskylässä päättyi taistelun jälkeen 4-2-tappioon. Pelicans taisteli hyvin ja oli pitkään pelissä hyvin mukana, mutta kuten niin usein ennenkin, lopussa vastustajan onnistui kääntää peli omaksi edukseen. Ykkösketju Saarinen-Keinänen-Kauppila pyöritti peliä hyvin ja teki myös joukkueen molemmat maalit. Maalissa Mikko Rämö teki minkä voi, mutta ei onnistunut torjumaan voittoa joukkueelleen.

Kärppiä vastaan on vaikeaa, lähes mahdotonta kääntää kurssia. Oululaiset nousivat juuri sarjakärkeen, eikä Pelicansista pitäisi olla menon pysäyttäjäksi. Toimitusjohtaja Jorma Kosonen lupaili, että maajoukkuetauolla alkaa tapahtua, ellei kurssi käänny. Nyt voittoputken aloittaminen on viimeistään syytä aloittaa. Tulilinjalla joukkueesta lienevät ainakin ulkomaalaiset Shayne Toporowski, Oliver Setzinger sekä tuore päävalmentaja Sihvonen.

Kärpät voittoputkessa

Kärpät on kulkenut vahvassa pistetahdissa koko kauden. Tappioita on vasta kolme ja voittoja jo kymmenen. Neljä viimeistä ottelua ovat olleet voitollisia, joten Kärppien kohdalla voidaan jo puhua pienestä voittoputkesta. Peräkkäin ovat kaatuneet Ässät, Lukko, JYP ja viimeksi Jokerit. Jokereita vastaan joukkue esitti hyvää joukkuepeliä ja iski tarvittavat osumat kolmannessa erässä. Joukkueen tehoketju on ollut Jokinen-Lievers-Pesonen, mutta pisteet ovat jakautuneet kohtalaiset tasaisesti myös muille ketjuille.

Tehoketjusta varsinkin Lievers ja Jokinen ovat esittäneet erinomaisia otteita tällä kaudella. Molemmat ovat olleet joukkueen parhaimmistoa ottelusta otteluun. Vuonna 1983 syntynyt Jokinen on ikäluokkansa ehdotonta parhaimmistoa ja edessä lienee hieno ura myös Pohjois-Amerikassa. Puolustuksessa vahvoja esityksiä on esittänyt Mikko Myllykoski. Myöskään maalivahtipeliin joukkue ei ole kaatunut ja tuskin kaatuu, sillä Niklas Bäckström on liigan maalivahtipörssin kärjessä ja ilman loukkaantumisia tullee myöskin pysymään kärkikahinoissa.

Sarjakärjessä porskuttava Kärpät on ottelun ehdoton ennakkosuosikki. Mikään osa-alue ei tunnu heikolta ja ilman asenneongelmia pitäisi ottelu olla hyvin hoidettavissa. Joukkueella on kaksi hyvin pisteitä tekevää ketjua, sekä kaksi muuta tasaista ketjua, jotka pystyvät myös ratkaisuihin. Materiaali on myös huomattavasti Pelicansia leveämpi. Pelicansin toivo lienee kovassa yrityksessä, mutta myös onnea tarvitaan, jotta voitto torstaina saataisiin. Materiaali ei oikeuta ainakaan näin pieneen pistesaldoon, joten jostain olisi kotijoukkueen saatava tarvittava herättäjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle